Verkkokauppamme osto-ominaisuudet aukeavat syksyllä! Mikäli haluat tilata tuotteita ota yhteyttä myyntiin.

Champagne Rémi Leroy

Champagne Rémi Leroy

Valmistuttuaan enologiksi ja maatalousinsinööriksi Bordeaux'n yliopistosta vuonna 2006, Rémi Leroy päätti palata synnyinkaupunkiinsa Meurvilleen. Côte des Barin alueella sijaitsevan pikkukaupungin alueella Leroyn perhe oli viljellyt 9,5 hehtaarin verran viinitarhoja jo useita vuosia, mutta tähän saakka oli myynyt tarhojen tuotannon isoille samppanjataloille. Rémin päätti alkaa vinifioimaan kolmasosan rypäleistä itse, ja näin syntyi herran nimeä kantava viinitila.

Côte des Barin alue on pohjoisempaa Champagnea hivenen lämpimämpi ja muistuttaakin monin osin enemmän Chablis'ta. Myös Auben viinitarhat lepäävät Kimmeridgen kalkkikiven päällä pintamaan ollessa kalkkipitoista savea. Rémin tarhoilla kasvaa 70% Pinot Noiria ja 20% Chardonnayta. Loput tarha-alasta on Meunierin valloittamaa, mutta Rémin tarkoituksena on lisätä Chardonnayn kasvualaa. Tarhojen keski-ikä on 23 vuoden tienoilla. Vuonna 2021 Rémin on tarkoitus aloittaa konversio kohti luonnonmukaista viininviljelyä ja -tuotantoa.

Vuodesta toiseen kokemuksensa karttuessa Rémi on siirtynyt yhä minimalistisempaan viininvalmistukseen. Rypäleiden hellävaraisen puristuksen jälkeen mehun annetaan asettua luonnollisesti ennen käymisprosessin alkamista rypäleissä olevan hiivakannan avulla. Rypäleiden ja mehun hellävaraisen käsittelyn johdosta Rémi on pystynyt vähentämään mehun hapettumista ja sen myötä myös tarvittavia rikkidioksimääriä. Viinit käytetään terästankeissa ja burgundilaisissa tammitynnyreissä. Auben alue mahdollistaa rypäleiden poimimisen kypsinä, jolloin myös dosaget voidaan pitää alhaisina. Viinejä ei kirkasteta eikä suodateta missään vaiheessa.

Rémin viineissä maistaa, mistä aidossa samppanjassa on kyse: terroiria kunnioittavasta tarhatyöskentelystä, kypsinä kerätyistä rypäleistä ja kärsivällisyydestä. Nämä viinit toimivat mitä parhaimmiten myös läpi aterian erilaisiin ruokiin yhdistettynä.

Tilan vuosituotanto on noin 45 000 pulloa. 

https://www.champagne-remi-leroy.fr/#top


Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin