Champagne La Chouette de Champillon
Olemme viinitukkureita, mutta myös viinintekijöitä. Kyltymättöminä samppanjanystävinä halusimme nauttia viiniä, joka olisi esimerkillisen runsas, tunnistettava ja miellyttävän hedelmäinen kilpailukykyisessä hintaluokassa. Koska valmista viiniä ei markkinoilta löytynyt, päätimme tehdä sen itse! Yhdessä vuosisatoja viinitarhojaan hoitaneen Autréaun perhetilan kanssa pääsimme käsiksi heidän tarhojensa ja alueen muiden viljelijöiden rypäleisiin. Näiden rypäleiden ensimmäisen puristuksen mehusta Laurent Autréaun taidokkaissa käsissä ja pitkän hiivasakkakypsytyksen myötä olemme valmistaneet ikisuosikiksi nousseen La Chouette de Champillonin, tutummin pöllösamppanjan.
Samppanjan tuotannossa sukunsa jalanjälkiä seuraavan Éric ja Laurent Autréaun johtama perhetila sijaitsee Champillonin kylässä lähellä Epernayn historiallista kaupunkia. Omia viinitarhoja Champagne Autréaulla on yhteensä 21 hehtaaria niin Côte de Blancsin alueella Chouillyssa kuin Marnen laaksossa. Chouette-samppajaperheen viinit valmistetaan ympäristöä kunnioittaen, mistä esimerkkinä Autréaun HVE- ja VDC-sertifikaatit kestävästä viininviljelystä ja ympäristövastuullisesta toiminnasta.
Champagne La Chouette de Champillon nousi Alkon myydyimmäksi samppanjaksi heti tultuaan valikoimaan vuoden 2016 lopussa. Sittemmin pöllöperheemme on saanut lisää jäseniä ja näitä viinejä viedään myös Suomen rajojen ulkopuolelle muun maailman nautittavaksi. Pas mal!
Pöllösamppanjaamme voit tutustua lisää täällä.