Champagne Dhondt-Grellet

Champagne Dhondt-Grellet

Dhondt-Grelletin samppanjatila sai alkunsa Flavignyn kylässä Avizen kupeessa vuonna 1986, kun belgialaislähtöinen Éric Dhondt ja champagnelainen vaimonsa Édith Grellet päättivät lakata myymästä rypäleitään samppanjataloille ja alkoivat valmistaa Côte des Blancsin terroiria ilmaisevia viinejä itse. Nyt pariskunnan vuonna 1991 syntynyt poika Adrien jatkaa perheen tarhojen hoitamista ja viinien valmistamista yhdessä vaimonsa Alicen kanssa. Adrien on myös kolminkertaistanut perheen alkuperäisen 2 hehtaarin tarha-alueen Caramantin ja Cuis'n kylissä, ja sen myötä lisännyt viinintuotantoa. Tätä nykyä valikoimista löytyy myös yhden kylän ja yhden tarhan pullotteita, jotka todistavat Chardonnayn ilmiömäisestä kyvystä heijastella terroiriaan.

Adrienin suurimpiin esikuviin lukeutuu Burgundin ja Champagnen viljelijöitä, kuten Coche-Dury, Vincent Dancer, Jean-Yves Bizot ja Anselme Selosse. Herrojen oppien mukaan myös Adrien uskoo elävään maaperään ja tituleeraakin itseään talonpoikaisviljelijäksi. Vaikkei tilalla ole toistaiseksi orgaanista sertifikaattia, ei tarhoilla käytetä synteettisiä kemikaaleja, vaan luotetaan köynnösvälien kyntämiseen ja itsetekoisen kompostin käyttöön. Köynnökset leikataan lyhyiksi ja niiden satomäärät pidetään maltillisena, jotta tuotetut rypäleet ovat kypsiä ja konsentroituneita.

Kellarissa Adrien luottaa spontaaneihin käymisiin ja käyttää suurimman osan viineistään tammitynnyreissä. Mehun annetaan asettua vain 6 tunnin ajan ja rikkidioksidin käyttö viinien suojaamisessa on minimaalista. Kellari ei ole ilmastoitu eikä jäähdytetty, joten viinit valmistuvat luonnon sääolojen armoilla. Perusviinit kypsyvät sakan päällä kahdeksan kuukauden ajan ennen toista käymistä, eikä niitä stabiloida, kirkasteta eikä suodateta. Malolaktista käymistä ei myöskään estetä. Perheen kellarin aarre on tilan perustamisvuoteen saakka ulottuva soleramenetelmällä ylläpidetty reserviviinivarasto, josta käytetään vuosittain kolmasosa kyseisen vuosikerran tuotantoon. Vuosittaisen viinilisäyksen ohessa myös tuoreen viinin sakat lisätään astiaan tuomaan moniulotteisuutta reserviviiniin. Kellarin tynnyritarpeiden mukaan reserviviiniä säilötään välillä tynnyreissä, välillä terästankeissa.

Tilan vuosituotanto on noin 48 000 pulloa.


Sulje (esc)

Grand Crew

Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin