Alves de Sousa

Alves de Sousa

Viinintuotanto oli osa perheen perinteitä jo Domingos Alves de Sousalle, jonka isä Edmundo ja isoisä Domingos toimivat aikoinaan viininviljelijöinä Dourossa. Domingos itse kouluttautui alkuun rakennusinsinööriksi, muttei lopulta voinut olla yhdistämättä ammattitaitoaan perheen perinteisiin. Näin ollen hän alkoi työskennellä perheen tilalla vuonna 1987 muokaten perheen viinitarhoja vähitellen uuteen uskoon. Pitkään Domingos möi tarhojen sadon Casa Ferreirinhan ja Sociedade dos Vinhos Borgesin kaltaisille tiloille, mutta 1980-luvun markkinahaasteiden ja tuotantokulujen huomattavan kasvun myötä hän alkoi kyseenalaistaa tuotantotapansa kannattavuutta. Laman kourissa Domingos alkoi pohtia, mitä portviinituotannon ulkopuolelle jääneillä tarha-alueilla voisi tehdä. Hän alkoi opiskella viininviljelyä ja -valmistusta perusteellisesti ja rakennutti viinimön Quinta da Gaivosan tilalleen hyödyntääkseen kaikkien tarhojensa tuotannon. Lopulta vuoden 1992 puolivälissä hän julkaisi ensimmäisen oman pöytäviininsä, Quinta do Vale da Raposa -valkoviinin vuosikertaa 1991. Viini herätti samantien huomiota, mikä rohkaisi Domingosia jatkamaan valitsemallaan tiellä.

Vuonna 1994 julkaistiin ensimmäinen Quinta da Gaivosan viini, jonka toinen vuosikerta 1995 tunnetaan tänä päivänä yhtenä Douron ikonisimmista viineistä. Nykyisin tätä viiniä valmistetaan vain kaikista parhaimpina vuosikertoina. Kerättyään ensin kokemusta muun muassa Luís Cabral de Almeidan ja Anselmo Mendesin kanssa työskennellen, Domingosin poika Tiago Alves de Sousa liittyi perhetilansa tiimiin vuonna 2003. Nykyisin hän toimii tilan viinintekijänä vastaten niin port- kuin pöytäviinien tuotannosta. Tiagon 75-vuotias isä on yhä tukena tarvittaessa ja on elämäntyönsä myötä ollut yksi Tiagoa eniten inspiroivimmista tekijöistä tämän omalla uralla. Mukana toiminnassa on myös muu Alves de Sousan perhe.

Portviinien lisäksi Alves de Sousa valmistaa valko- ja punaviinejä. Viinintuotannossa käytetään vain omien tarhojen rypäleitä. Tarhoja on yhteensä 130 hehtaarin verran jakautuen kuuteen eri tilaan, jotka ovat Quinta da Gaivosa, Quinta do Vale da Raposa, Quinta da Aveleira, Quinta da Estação, Quinta das Caldas sekä Quinta da Oliveirinha. Revista de Vinhos on valinnut Domingos Alves de Sousan kahteen otteeseen, vuosina 1999 ja 2006, vuoden viinintekijäksi Portugalissa. Tätä mainintaa ei kukaan muu maan tuottaja ole saanut kahdesti. Vuonna 2023 sama lehti palkitsi Domingosin tämän elämäntyöstä.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin