Parsa - kevään ja kesän varma merkki 💚

Parsa - kevään ja kesän varma merkki 💚

Varmana kevään ja kesän tulon merkkinä voidaan pitää parsan saapumista ravintoloiden listoille. Sesonki alkaa heti huhtikuusta ulkomaisen parsan saapuessa ja jatkuu aina kesäkuulle asti, jolloin pöytiin katetaan kotimaista herkkua.

Parsaa on pidetty hieman haastavana kumppanina viinille, etenkin kun sen kanssa paritetaan perinteinen uppomuna, mutta niin ikään kokonaisuudessa tarjolla olevat tuhdit ja täyteläiset kastikkeet, kuten beurre blanc tai hollandaise, helpottavat viinin yhdistämistä. Myös parsan valmistustapa vaikuttaa viinin valintaan.

Perinteisesti parsalle hyviä kumppaneita ovat erityisesti Sancerren alueen Sauviginon Blancit, aromikkaat Rieslingit, hapokkaat Grüner Veltlinerit sekä samppanja.

Vuoden 2024 parhaat parsaviinit tulevatkin Itävallasta biodynaamisen tuotannon pioneeriltä Fred Loimerilta. Vastuullisuus ulottuu ympäristövastuullisuuden lisäksi myös sosiaaliseen ja taloudelliseen vastuullisuuteen ja Loimerin tila kuuluu respekt-BIODYN-organisaatioon. Loimerin tarhoilla kasvaa lukuisia eri rypäleitä, joista kolme neljäsosaa on Rieslingiä sekä Grüner Veltlineriä ja loput Pinot Noiria, Zweigeltia, Muskatelleria, Tramineria, Pinot Blancia, Rotgipfleria, Chardonnayta ja Pinot Gristä. Tilan kokonaistuotannosta jopa 20 % on pyhitetty kuohuviinille ja Loimeria pidetäänkin yhtenä maan parhaista kuohuviinintuottajista. 

Kokeile samppanjan sijaan Loimerin Blanc de Blanc Brut Naturea, nappaa Rieslingiksi Langenloisin tarhoilta tuleva Loimer Langenloiser Riesling tai hapokasta Grüneriä Loiserbergin palstalta Ried Loiserberg Grüner Veltliner.

Kaikki Loimerin huippuviinit löydät täältä.

PS: Kysy myös erikoisempia vanhoja vuosikertoja omalta myyjältäsi tai laita meille viestiä osoitteeseen tilaukset@viinitie.fi

 

Vanhemmat artikkelit
Uudemmat artikkelit
Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin