Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Champagne Autréau

Samppanjan tuotannossa sukunsa jalanjälkiä seuraavan Éric Autréaun johtama perhetila sijaitsee Champillonin kylässä lähellä Epernayn historiallista kaupunkia. Parhaillaan kellarissa häärää komeat kolme sukupolvea viinintekijöitä, sillä Éricin lisäksi valmistukseen osallistuvat hänen isänsä ja poikansa. Kokemusta suvusta ei tosiaankaan puutu, sillä Autréaun samppanjasuvun juuret on jäljitetty aina vuoteen 1670. Jalon kuohujuoman tuotanto aloitettiin Dom Pérignonin jalanjäljissä ja tämän oppien innoittamana 1700-luvulla.

Rypäleet upeiden samppanjoiden raaka-aineeksi saadaan omien tarhojen lisäksi sopimustuottajilta alueen parhaista kylistä. Omia viinitarhoja Champagne Autréaulla on yhteensä 30 hehtaaria. Grand Cru -tason chardonnay-rypäleet tulevat 5 hehtaarin palstalta Côte de Blancsin alueelta Chouillysta. Punaiset rypäleet kasvavat Marnen laaksossa, jossa on 4 hehtaaria Grand Cru- ja 7 hehtaaria 1er Cru -tason pinot noir -tarhoja sekä 14 hehtaaria pinot meunieria.

Toisin kuin monet suuret samppanjatalot, ei Autréau ole sortunut rahastamaan brändillään, joten talon samppanjoiden hinta-laatusuhde on erittäin kohdallaan. Huolellinen työskentely on prosessin perustana alusta loppuun: rypäleet valikoidaan tarkoin, eikä tuotteita lasketa markkinoille ennen vähintään kahden vuoden kypsytysajan täyttymistä. Huolenpito todella maistuu lasissa!

Champagne Autréau

Samppanjan tuotannossa sukunsa jalanjälkiä seuraavien Éric ja Laurent Autréaun johtama perhetila sijaitsee Champillonin kylässä 5km päässä Epernayn historiallisesta kaupungista. Viininvijelykokemusta suvusta ei puutu, sillä Autréaun samppanjasuvun juuret on jäljitetty aina vuoteen 1670. Laurent on viininviljelijä kahdeksannessa ja viinintekijä kolmannessa sukupolvessa seuraten isänsä ja vastikään edesmenneen, pitkän elämän viinien parissa eläneen isoisänsä jalanjäljissä. Isoisä valmisti tilan ensimmäiset viinit heti toisen maailmansodan jälkeen 1950-luvun alkupuolella. Laurent valmistui viinintekijäksi Avizesta ollessaan 21-vuotias ja nyt 10 vuotta myöhemmin on tilan keulahahmo sekä viininvalmistuksen että viinien myymisen suhteen.

Omia viinitarhoja Autréaulla on yhteensä 21 hehtaaria, minkä lisäksi he hoitavat vuoden ympäri 14 hehtaaria tarhoja, joita perhe ei kuitenkaan itse omista. Grand Cru -tason Chardonnay-rypäleet tulevat 5 hehtaarin palstalta Côte de Blancsin alueelta Chouillysta. Punaiset rypäleet kasvavat Marnen laaksossa, jossa on 4 hehtaaria Grand Cru- ja 8 hehtaaria Premier Cru -tason Pinot Noir -tarhoja sekä 15 hehtaaria Meunieria. Rypäleitä saadaan Champillonin ja Chouillyn lisäksi Aÿn, Dizyn, Hautvillersin ja Verneuilin kylistä.

Rypäleet poimitaan käsin 45-50kg koreihin. Kaikki tilan viinit käyvät ja kypsyvät terästankeissa, joissa mehun annetaan asettua yön yli ennen käymistä. Viinejä ei missään vaiheessa kirkasteta, joten ne ovat kaikki vegaaniystävällisiä. Tilan tyyliin kuuluu sallia kaikkien viinien malolaktinen käyminen, minkä johdosta viinien mousse on miellyttävän suunmyötäinen. Reserviviinin osuus on yleensä 30-35% ja se on aina edellisvuoden sadosta. Viineissä käytettävä dosage on sekoitus aiemman vuosikerran reserviviinistä.

Toisin kuin monet suuret samppanjatalot, ei Autréau ole sortunut rahastamaan brändillään, joten talon samppanjoiden hinta-laatusuhde on erittäin kohdallaan. Monet Laurentin ystävistä myyvät rypäleensä isoille samppanjataloille 7€ kilohintaan, minkä johdosta heidän tarvitsee työskennellä vain noin puolet vuodesta. Laurent kuitenkin jatkaa mieluummin sukunsa historiaa viininviljelyn ja -valmistuksen parissa. Huolellinen ja harkittu työskentely on prosessin perustana alusta loppuun: rypäleet valikoidaan tarkoin, eikä tuotteita lasketa markkinoille ennen vähintään 24-30 kuukauden kypsytysajan täyttymistä. Tilan nimeä kantavien samppanjoiden vuosituotanto on 300 000 pulloa.