Blinisesonki on nyt viimeistään pyörähtänyt oikein kunnolla käyntiin ja nämä pehmeän täyteläiset, erilaisien lisukkeiden kera tarjoiltavat perinteiset talvikauden herkut kaipaavat rinnalleen raikkaan sekä hapokkaan viinin.
Itse blini kaipaa juomakumppaniltaan runsasta hapokkuutta sekä raikkautta, mutta viiniä voi ja kannattaakin hieman vaihdella myös lisukkeiden mukaan. Klassinen smetana, raaka sipuli sekä suolakurkku saattavat loistaa eri viinin kanssa kuin esimerkiksi metsäsienisalaatti.
Samppanja toimii niin juhlavana aperitiivina kuin loistavana kumppanina läpi bliniaterian. Kokeile erityisesti Champagne La Chouette de Champillon Grand Cru Réserve Brutia, rakastetun Pöllösamppanjan isoveljeä tai pientuottaja Michel Lavalin L'Extra Brutia, jota on kypsytetty huikeat 7 vuotta.
Valkoviineistä erityisesti Rieslingit, Chablis sekä runsaan hapokkaat Sauvignon Blancit ovat klassisia yhdistelmiä blineille. Kokeile vaihteeksi Rieslingiä Itävallasta - biodynaamisen Loimerin tilan Langenloiser Riesling 2021 raikas hapokkuus ja runsas mineraalisuus jaksavat kantaa läpi bliniaterian. Sancerren sijaan voit kokeilla saksalaista Sauvignon Blancia Rheinhessenistä, Saksan huippuviinintekijän Caroline Spanierin käsialaa olevaa Kühling-Gillot Sauvignon Blanc by Gillot'a
Muita loistavia vaihtoehtoja blinien kanssa nautittavaksi ovat muun muassa
Recaredo Relats Brut Nature Corpinnat 2019
BattenfeldSpanier Riesling Kirchenstück GG 2020
Loimer Langenlois Grosse Reserve Blanc de Blancs Brut Nature 2017