Oivat kumppanit herkullisille blineille ūüíö

Blinisesonki on nyt viimeistään pyörähtänyt oikein kunnolla käyntiin ja nämä pehmeän täyteläiset, erilaisien lisukkeiden kera tarjoiltavat perinteiset talvikauden herkut kaipaavat rinnalleen raikkaan sekä hapokkaan viinin.

Itse blini kaipaa juomakumppaniltaan runsasta hapokkuutta sekä raikkautta, mutta viiniä voi ja kannattaakin hieman vaihdella myös lisukkeiden mukaan. Klassinen smetana, raaka sipuli sekä suolakurkku saattavat loistaa eri viinin kanssa kuin esimerkiksi metsäsienisalaatti. 

Samppanja toimii niin juhlavana aperitiivina kuin loistavana kumppanina läpi bliniaterian. Kokeile erityisesti Champagne La Chouette de Champillon Grand Cru Réserve Brutia, rakastetun Pöllösamppanjan isoveljeä tai pientuottaja Michel Lavalin L'Extra Brutia, jota on kypsytetty huikeat 7 vuotta.

Valkoviineist√§ erityisesti Rieslingit, Chablis sek√§ runsaan hapokkaat Sauvignon Blancit ovat klassisia yhdistelmi√§ blineille. Kokeile vaihteeksi Rieslingi√§ It√§vallasta - biodynaamisen Loimerin tilan Langenloiser Riesling 2021¬†raikas hapokkuus ja runsas mineraalisuus jaksavat kantaa l√§pi bliniaterian. Sancerren sijaan voit kokeilla saksalaista Sauvignon Blancia Rheinhessenist√§, Saksan huippuviinintekij√§n Caroline Spanierin k√§sialaa olevaa K√ľhling-Gillot Sauvignon Blanc by Gillot'a

Muita loistavia vaihtoehtoja blinien kanssa nautittavaksi ovat muun muassa

Meyer-Fonné Riesling 2020

Garnier & Fils Chablis 2022

Recaredo Relats Brut Nature Corpinnat 2019

BattenfeldSpanier Riesling Kirchenst√ľck GG 2020

Loimer Langenlois Grosse Reserve Blanc de Blancs Brut Nature 2017

 

Vanhemmat artikkelit
Uudemmat artikkelit
Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin