Casa Emma

Casa Emma

San Donatossa Chianti Classicon alueella sijaitevat Barberino Val d’Elsan ja Tavarnelle Val di Pesan kylät. Näiden kylien määrittämää Chianti Classicon läntistä osaa rajaavat idässä 600 metrin korkeudelle kohoavat kukkulat. Aluetta syleilevät Tyrrhenanmereltä puhaltavat mistral-tuulet, joiden myötä talvet ovat leudompia ja kesät viileämpiä verrattuna Chianti Classicon sisämaahan. Tämän johdosta alueen viiniköynnösten silmut puhkeavat aikaisin keväällä ja rypäleet saavat nauttia pitkästä kasvukaudesta kypsyen aina myöhäissyksyn sadonkorjuuseen saakka. Alueen viinit ovat näin ollen poikkeuksellisen hienostuneita, pehmeän tanniinisia sekä tasapainoisen hapokkaita.

Sypressi-, laakeri-, mansikka- ja kanervapuiden katveessa 420 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella sijaitsee vuonna 1969 perustettu Casa Emman viinitila. Luonnon muovaamat kukkulat ja sedimentoitunut maaperä mahdollistavat tilan viiniköynnöksille kasvualustan täynnä tarpeellisia mineraaleja ja riittävästi vettä. Tilan omistaa Bucalossin perhe, joskin sen nimi on kunnianosoitus tilan aiemmalle omistajalle, Emma Bizzarrille. Vaikka perinteet ja historia ovat aina olleet Fiorella Leprille ja tämän pojalle Alessandro Bucalossille tärkeitä, ei tilalla epäröidä käyttää uusimman teknologian mahdollistamaa tietotaitoa. Tarhojen sääolosuhteita monitoroidaan tarkasti VineSense-sensorin avulla, jotta uhkaaviin tauteihin pystytään reagoimaan välittömästi. Tarhoilla käytetään tarkasti laskettu, mahdollisimman vähäinen määrä kuparia sekä sulfaattia. Vuodesta 2013 alkaen hyödynnetyn merileväuutteen myötä kuparinkäyttö tarhoilla on voitu jopa puolittaa. Tarhatyöskentelyn ohjenuorana onkin pyrkimys elää luonnon kanssa, ei niinkään hallita sitä. Casa Emman tarhat on sertifioitu luomutuotantoon vuodesta 2015 lähtien.

Vaikka tilan 25 hehtaaria kattavilla viinitarhoilla viljellään myös Merlota, Malvasia Neraa ja Canaioloa, on sen keskiössä alueen kruununjalokivenä tunnettu Sangiovese. Vignalparcon kahden hehtaarin kokoisella viinitarhalla kasvavista Sangiovese-köynnöksistä pitää huolen pääasiassa 80-päinen hanhilauma, joka käyskentelee tarhalla pitkin kasvukautta. Hanhien läsnäolo rikastuttaa tarhan orgaanista ainesta sekä maaperän typpi-, kalium-, magnesium- ja kationipitoisuuksia. Syömällä ruohoa ja köynnöksille haitallisia hyönteisiä ravinnokseen hanhet auttavat pitämään tarhan siistinä ja terveenä. Hanhien myötä traktoreita ja muita mekaanisia koneita ei enää käytetä tarhalla, minkä johdosta aiemmin stressaantuneen ja liiaksi kompressoituneen maaperän ilmavuus ja sen myötä elinvoimaisuus on parantunut. Muutos näkyy tilan viinintekijä Marco Salvadorin mukaan myös tarhan tuottamassa viinissä, joka valmistetaan täydellisen fenolisen kypsyyden saavuttaneista rypäleistä.

Tilan vuosituotanto on tällä hetkellä 85 000 pulloa. Tuottajalla on luomusertifikaatti.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin