Alvar de Dios

Alvar de Dios

El Pegon kylässä DO Toron kaakkoispuolella sijaitsevassa kylässä syntynyt ja kasvanut Alvar de Dios Hernandez on alle 40-vuotias viininviljelijäsuvun jälkeläinen. Vuonna 2008 hän peri perheeltään 3 hehtaarin verran varttamattomia köynnöksiä, jotka hänen isoisänsä Aciano oli istuttanut vuonna 1919. Alvar päätti alkaa hoitaa tätä hiekkaisella maaperällä 710 metrin korkeudella sijaitsevaa tarhaa luonnonmukaisin menetelmin, ja tuotti ensimmäisen viininsä vuonna 2011 nimeten sen isoisänsä mukaan. Viini oli raikkaudessaan ja hienostuneiden tanniiniensa johdosta jotain aivan muuta, kuin mihin Toron alueella oli aiemmin totuttu.

Vuonna 2009 Alvar päätti ostaa itselleen toisen, vain puolen hehtaarin kokoisen Vagüeran tarhan Toron alueen liepeiltä El Maderalin kylästä. Tarhan maaperä koostuu kivisestä ja rautapitoisesta, kalkkikivisen pohjamaan päällä lepäävästä savesta. Tarha suuntaa pohjoiseen, mutta on viereisen korkkitammimetsän suojaama. Tarhan päälajikkeena on valkoinen Albillo, mutta sillä kasvaa sekaisin jopa 12 eri lajiketta, joista Alvar on onnistunut identifioimaan vain osan. Tarha on todennäköisesti istutettu vuonna 1921.

Toron liepeiltä tulevien tarhaviinien lisäksi Alvar valmistaa Tío Uco -nimistä viiniä, johon rypäleet saadaan El Pegossa sijaitsevilta 3 tarhalta. Tarhojen ikä on 25-40 vuotta ja niillä kasvavat Tinta de Toro ja Garnacha -rypäleet vinifioidaan luonnollisin hiivakannoin kokonaisina terttuina.

Alvar myöntää, etteivät Toron alue ja Tinta de Torona paikallisesti tunnettu Tempranillo ole hänen suurimpia inspiraation lähteitään. Tästä syystä hän päätti tutustua paremmin noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Arribes del Dueron alueeseen, joka tunnetaan graniittisesta maaperästään. Alue houkutteli Alvaria puoleensa, sillä työskenneltyään Sierra de Gredosissa Bodega Marañonesin kellarimestarina vuosina 2010-2015 hän oppi tuntemaan graniittisen maaperän tuottamat rypäleet hyvin. Arribesin läntisimmässä laidassa vain 2 kilometrin päässä Portugalin rajasta sijaitsee Villadepera, jonka tarhat muusta alueesta poiketen koostuvat vulkaanisesta liuskekivestä. Duero-joen viilentämä alue on myös topografialtaan monimuotoisempi ja kaikinpuolin vehreämpi. Aikanaan alueen hopeakaivoksille työskentelemään tulleet galicialaiset ovat istuttaneet alueelle mukanaan tuomia lajikkeita, kuten Mencíaa, Merenzaoa ja Verdejo Negroa. Läheisten Bierzon ja Galician vaikutus on alueella vahva. Alvar työskentelee yhdessä paikallisten viljelijöiden kanssa jopa 36 eri palstalla, jotka kokonaisuudessaan muodostavat vain 5 hehtaarin tarha-alan. Täällä valmistuvat sekoitepunaviinit Camino de los Arrieros ja Yavallo, sekä Doña Blancasta tehty valkoviini Las Vidres.

Comando G:n Fernando Garcían ja Dani Landin viinien tapaan myös Alvarin viineissä maistuu, mistä niin sanotun uuden Espanjan viineissä on oikeasti kyse. Tarhojen elinvoimaisuudesta huolehtiminen luonnonmukaisin ja biodynaamisin menetelmin, viinien käyttäminen ilman lisättyjä hiivoja, ja niiden kypsyttäminen 300-1000-litraisissa tammitynnyreissä tuottaa uniikin ja oman tarinansa kertovan lopputuloksen, jonka maistaa lasissa.

Alvarilla on hoidossaan yhteensä 15 hehtaarin verran viinitarhoja. Vuoden 2018 kesäkuussa Alvarin kotikylä El Pego joutui raekuurin koettelemaksi, minkä johdosta tarhojen tuotannosta tuhoutui 60%.

Tilan vuosituotanto on noin 40 000 pulloa. Tuottajalla on luomusertifikaatti.

http://alvardedios.com/


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin