Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Zarate

Zarate

Meañon kylässä, Salnésin laaksossa vaikuttava Zarate tunnetaan Albariñon pioneerituottajana. 1700-luvun alkuun jäljitettävä tila mullisti Rías Baixasin tärkeimmän rypäleen tuotannon 50-luvulla ottamalla käyttöön viininvalmistusmenetelmiä, joita hyödynnetään vielä tänäkin päivänä. Tilan ideologiaan kuuluu olennaisesti biodynaaminen tuotanto, ja tila onkin tuottanut kaikki viininsä ilman torjunta-aineita jo 15 vuoden ajan.

Aivan Atlantin rannikon tuntumassa sijaitsevan perhetilan tarhat kattavat 6,5 hehtaarin kokoisen alueen. Palstoja on yhteensä 11 ja ne jakautuvat Sisán ja Padrenan kylien alueille. Maaperä koostuu graniitista, jonka seassa on hiekkaa. Ilmasto on Atlantin vaikutuksen vuoksi varsin viileä ja sateinen. Kolmella palstalla kasvaa varttamattomia köynnöksiä.

Vuoden 2000 vuosikerrasta lähtien talon viinintekijänä toiminut Eulogio Pomares on tinkimättömällä tyylillään kehittänyt tilan tarhoja entistä tasokkaimmiksi. Tuotannon keskiössä ovat luonnonmukaiset toimintatavat, tiukasti kontrolloidut satomäärät ja huolellinen kellarityöskentely. Tulos näkyy selväpiirteisissä ja raikkaan hapokkaissa viineissä, jotka kestävät pidempääkin kypsytystä. Zaraten viinit ovat keränneet kovia pisteitä Robert Parkerilta, minkä lisäksi Wine & Spirit listasi Zaraten maailman sadan parhaan viinitilan joukkoon.

Kotitilaltaan kannukset viininvalmistukseen hankinnot Eulogio opiskeli enologiaa Ranskassa. Opintojensa jälkeen Eulogion matka jatkui Saksaan, jossa hän teki tutkimusta Albariño- ja Riesling-lajikkeiden eroista ja yhtäläisyyksistä. Eulogion mukaan rypäleillä on useita samankaltaisia piirteitä, mutta hänen mielestään Zaraten albariñot muistuttavat pitkälti Burgundin valkoviinejä, kuten Mersaultia tai Chablista. Tähän arvioon yhtyi myös kriitikko James Suckling, joka vieraili tilalla vuonna 2016. Eulogion kiinnostus kotiseutunsa Albariño-lajiketta kohtaan kulkee syvällä sukujuurissa – Eulogion isosetä Ernesto Zarate oli nimittäin pioneeri, joka työskenteli ahkerasti lajikkeen parissa ja vaikutti merkittävästi siihen, että Albariñosta tuli Galician alueen vallitseva rypälelajike.