Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Vall Dolina

Masia Can Tutusausin historia on pitkä kuin katalonialainen kirkonkirja. Viinitilan ensimmäinen rakennus sijaitsi Garrafin ylängöllä tarhojen keskellä vuoteen 1729 asti, jolloin silloiset omistajat rakensivat viinintuotantoon soveltuvan rakennuksen läheisen kylän keskustaan. Toiminta jatkui pienimuotoisena sukupolvesta toiseen ja vuosisadalta seuraavalle. Joan Badell i Badell osti tilan vuonna 1986 ja terävöitti tilan toiminnan. Tästä asti Vins i Caves Tutusaus on tuottanut artesaanista DO Cava -luokiteltua kuohuviiniä, joka niittää mainetta maailmalla.

Masia Can Tutusaus tuottaa viininsä luomumenetelmin ravinneköyhällä maaperällä, joka koostuu kalkkikivestä ja punertavasta savesta. Mikro-bodegan tuotanto on poikkeuksellisen artesaanista jopa Viinitien listalla. Tila tuottaa vain 30.000 pulloa vuodessa, mikä tarkoittaa käsityötä kaikissa tuotannon vaiheissa. Viinin valmistusta määrittelevät perinteet: esimerkiksi disgorgement suoritetaan ilman pullon kaulan jäädytystä ja kypsytyksen aikainen tanssitus tehdään käsin, samaan tapaan kuin Champagnessa aikakaudella, joka edelsi automatisoidun huipputeknologian voitonmarssia.

Tilan viinintuotannosta vastaa Raimon Badell, joka takoo tarhojen rypäleistä uskomattomia viinejä. Viineihin käytettävät Xarel-lo köynnökset ovat keskimäärin 80 vuotta vanhoja, mikä selittää osan viinien huikeasta laadusta. Orgaaninen työskentely tarhalla selittää kenties toisen osan. Raimonin pistämätön ammattitaito eittämättä kolmannen. Tilan ainoana täysipäiväisenä työntekijänä toimivalla herralla on käsittämätön työmoraali ja kädet täynnä töitä vuoden jokaisena päivänä. Poikkeuksellisen laadun mysteerille jää silti vielä yllin kyllin tilaa.

Kun vertaa Masia Can Tutusausin viinintuotantoa alueen jättiläisiin, joiden vuosituotanto on 120 miljoonan kuohuvapullon paremmalla puolella, voi vain ihmetellä, miten talon tuotteet on kyetty hinnoittelemaan näin kilpailukykyisesti.

Vall Dolina

Can Tutusausin historia on pitkä kuin katalonialainen kirkonkirja. Viinitilan ensimmäinen rakennus sijaitsi Garrafin ylängöllä tarhojen keskellä vuoteen 1729 asti, jolloin silloiset omistajat rakensivat viinintuotantoon soveltuvan rakennuksen läheisen kylän keskustaan. Toiminta jatkui pienimuotoisena sukupolvesta toiseen ja vuosisadalta seuraavalle. Joan Badell i Badell alkoi valmistaa ja pullottaa viinejä tilalla vuonna 1986 hänen isoisänsä vielä myydessä viljelemänsä rypäleet muille alueen tuottajille. Tästä asti Vins i Caves Tutusaus on tuottanut artesaanista DO Cava -luokiteltua kuohuviiniä, joka niittää mainetta maailmalla.

Vuosituhanteen vaihteessa tilaa alkoi luotsata Joanin poika, nyt reilu 40-vuotias Raimon Badell Rosés, joka ensitöikseen vuonna 1999 hankki tarhoille luomusertifikaatin. Tämä oli mutkatonta, sillä myöskään hänen isänsä tai isoisänsä eivät koskaan käyttäneet rikkaruoho- tai tuholaismyrkkyjä tarhoilla uurastaessaan. Massís del Garrafin alueen alhaisen pH:n maaperä koostuu kalkkikivestä ja punertavasta savesta, mikä tuottaa runsaan hapokkaita viinejä satomäärien ollessa puolet muun Penedèsin alueista. Raimonin sanojen mukaan köynnökset eivät näe merta, mutta tuntevat sen, mikä maistuu raikkautena myös alueen viineissä.

Tarhoja tilalla on omistuksessaan noin 10 ha, ja juuri enempää ei tilan viinimössä mahtuisi edes valmistamaan viiniksi. Tila tuottaakin vain noin 60 000 pulloa vuodessa, mistä reilu puolet on Cavaa ja loput valko- rosee- ja punaviinejä. Viinin valmistusta määrittelevät perinteet ja käsityö: esimerkiksi cava-pullojen tanssitus ja uudelleenkorkitus tehdään käsin, samaan tapaan kuin Champagnessa aikakaudella, joka edelsi automatisoidun huipputeknologian voitonmarssia. Raimon muutti tilan tuottajanimen Vall Dolinaksi sen sopiessa Tutusaus-nimikettä paremmin espanjalaisten kuluttajien suuhun.

Lähestulkoon itsekseen työskentelevällä herralla on käsittämätön työmoraali ja kädet täynnä töitä vuoden jokaisena päivänä. Toisinaan hänellä on apunaan vaimonsa Anna sekä romanialainen työntekijä. Kyse on kuitenkin ensisijaisesti elämäntavasta, kuin bisneksestä. Kun vertaa Vall Dolinan viinintuotantoa alueen jättiläisiin, joiden vuosituotanto on 120 miljoonan kuohuvan pullon paremmalla puolella, voi vain ihmetellä, miten talon tuotteet on kyetty hinnoittelemaan näin kilpailukykyisesti.