Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Eric Texier Mâcon Bussières Très Vieilles Vignes

Valkoviinit

Eric Texier Mâcon Bussières Très Vieilles Vignes

texier.jpg
texier.jpg

Eric Texier Mâcon Bussières Très Vieilles Vignes

24.20

80-100 -vuotiaista köynnöksistä taottu klassinen vanhan maailman chardonnay ranskalaiselta ydinfyysikolta. Mâconilainen luomu.

Tuottaja: Eric Texier
Vuosikerta: 2014
Alue / Laatuluokitus: AOC Mâcon Bussières
Rypäle: Chardonnay
Pullokoko: 0,75 l

Luomu

Add To Cart

Terroir, valmistustapa ja kypsytys: Rypäleet tulevat Dondinin perheen hallinnoimalta osalta Bussières-tarhaa. Köynnökset viljellään hyvin luonnollisesti ilman kemiallisia torjunta-aineita. Rypäleet puristetaan kokonaisina terttuina käyttäen vertikaalista koripuristinta. Tämä keskiaikainen puristustapa on aikaavievä ja työläs, mutta sen pehmeä puristus on ideaali Chardonnaylle. Viinissä käytetään vain paikallisia hiivakantoja ja malolaktista käymistä ei estetä. Viini kypsytetään sakan päällä ja pullotetaan suodattamattomana.

Alkoholi: 13% vol.

Käyttö: Raikkaan hapokkuutensa takia viini sopii erityisen hyvin kana- ja kalaruokiin, joissa on voi- tai kermakastike. Texierin mukaan se myös sopii Thai- ja Intialaisen ruoan kanssa, kunhan se ei ole liian mausteista.

Tarjoilulämpötila: 12 °C

Kuvaus: Tuoksussa on paljon mineraalisuutta, sitrushedelmiä ja pieni vivahde tammea. Maku on konsentroitunut, kuten vanhoista köynnöksistä voi olettaakin, mutta tasapainoinen ja miellyttävän hapokas.