Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Raja Riesling

Valkoviinit

Raja Riesling

raja.jpg
raja.jpg

Raja Riesling

from 29.00

Viinitien ikioma, rakkaudella valmistettu Riesling on viinimaailman harvinaisuus – rypäleet tulevat virallisesti Alsacen puolelta, mutta viini on saksalainen.

Tuottaja: Raja / Viinitie
Vuosikerta: 2014/2015/2016
Alue / Laatuluokitus: Pfalz
Rypäle: 100% Riesling
Pullokoko: 0,75 / 1,5l

Sertifioimaton luomu

Vuosi:
tilavuus:
Quantity:
Add To Cart

Terroir, valmistustapa ja kypsytys: Pfaffenbergin kukkula sijaitsee Saksan rajasta noin 300 metriä Ranskan puolella ollen suoraan Ranskan Vogeesien ja Saksan Haardt-vuoriston leikkauskohdassa. Palstojen yläosa rajoittuu suojeltuun luonnonmetsään rajojen molemmin puolin. Nimensä mukaisesti kyseessä on vanha saksalainen viinitarha, joka on jäänyt toisen maailmansodan rajojen uudelleenvedon jälkeen Ranskan puolelle. Tarhan suuntaus on kaakkoon ja maaperä on lähes puhdasta kalkkikiveä. Palstan viinit ovat kategorisesti melko korkeahappoisia ja kypsyvät verrattain myöhään. Hallanvaaraa ei käytännössä ole tarhan suuntauksen ja laakson pohjalta puhaltavien jatkuvien tuulien vuoksi. Rajan tarha on vain 0,2 hehtaarin kokoinen ja köynnösrivejä on seitsemän. 

Viini valmistetaan luomumenetelmin käsityönä alusta loppuun. Rypäleiden kuorien annetaan uuttua mehun kanssa 40-60 tunnin ajan vuosikerrasta riippuen. Sen jälkeen tertut puristetaan hitaasti, noin kuuden tunnin ajan. Viini käy spontaanisti käymisen kestäessä erittäin pitkään, noin 5 kuukauden ajan. Viini kypsyy terästankissa hiivasakan päällä 5 kuukautta. 2014 jäännössokeria 24g/l, happoja 7,4g/l. 2015 jäännössokeria 25g/l, happoja 8,7g/l. 2016 jäännössokeria 26g/l, happoja 9,1g/l.

Alkoholi: 11,5-12,9% vol vuosikerrasta riippuen

Käyttö: Monipuolinen ruokaviini, joka taipuu kumppaniksi useille kala- ja kasvisruoille.

Tarjoilulämpötila: 8-10 °C

Kuvaus: Aromaattinen ja kukkea tuoksu, jossa kypsää sitruunaa. Runsas maku on erittäin puhdaspiirteinen, runsaan hapokas ja mineraalinen. Jälkimaku huomattavan pitkä.