Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Trediberri

Trediberri 

trediberri-6.jpg

Kun vuonna 2007 Nicola Oberto päätti yhdessä isänsä Federicon ja yhteisen ystävänsä Vladimiro Rambaldin kanssa perustaa viinitilan La Morran kuuluisan viinikylän länsiosassa sijaitsevalle Berrin alueelle, syntyi Trediberri. Ystävykset hankkivat haltuunsa 5 hehtaaria viinitarhoja Barolon tuotantoon ja neljä vuotta myöhemmin tilan ensimmäinen, vuosikerran 2010 viini julkaistiin. Tänä päivänä alkuperäisen Berrin viinitarhojen lisäksi omistuksessa on 2 hehtaaria Rocche dell’Annunziatan ja Torriglionen alueilla, missä viljellään rypäleitä Baroloa, Barberaa ja Sauvignon Blancia varten. Lisäksi heillä on hehtaarin kokoinen vuokratarha Capalot’ssa La Morrassa, missä viljellään Nebbioloa. 2014 valmistui uusi viinimö, ja tällä hetkellä tarhoja on yhteensä 9 hehtaarin verran. Tilan vuosituotanto on nyt 60-65 000 pulloa.

Vaikka tilan historia on lyhyt, ei osaamisesta ja intohimosta taatusti ole puutetta. Federico työskenteli yli 30 vuoden ajan mentorinsa Renato Rattin kellarissa, ja eläköidyttyään totesi kyllästyvänsä pian, ellei saisi uutta projektia pyöritettäväkseen. Hänen rakkautensa viiniin kulminoituu Burgundin viinien ja Loiren Sauvignon Blancien parissa. Pojalleen Nicolalle Federico pyrkii muistuttamaan, että viinien tulee olla helposti nautittavia. Vladimiro Rambaldi saapui ensimmäistä kertaa La Morraan vuonna 1996 jääden sille tielle. Pankkialalla uransa tehneen Vladimiron intohimo viineihin kohdistuu erityisesti naturalviineihin. Nicola katuu, ettei koskaan opiskellut viinintekijäksi, mutta ammentaa sitäkin enemmän oppia isältään ja Vladimirolta, jotka toisinaan joutuvat korjailemaan hänen virheitään. Nicola rakastaa Chambolle-Musignyn punaviinejä ja vertaakin Rocche dell’Annunziatan Baroloa kuuluisaan Les Amoureusesin premier cru -tarhaan.

Ystävysten näkemys hyvästä viinistä on se, että pullo juodaan nopeasti tyhjäksi. Heidän viininvalmistusfilosofiansa ei ole sidottu yhteen tiettyyn tapaan tehdä. Tarhoilla työskennellään orgaanisin menetelmin, joskin osittain 3-vuotinen luomuviljelyyn siirtyminen on vielä kesken, eikä viinien etiketeistä löydy leimoja. Orgaanista tuotantoa alueella hankaloittaa kostea merituuli, joka tuo tarhoille mukanaan sienitauteja. Tästä syystä Trediberri ei aio siirtyä biodynaamisen viinintuotannon pariin, sillä biodynaamiset sertifikaatit ovat luomusertifikaatteja tiukempia kuparisulfaatin käytössä tarhoilla. Tarhoilla ei käytetä lannoitteita, vaan maaperän monimuotoisuutta ylläpidetään köynnösrivien välistä löytyvän luonnollisen kasvuston avulla. Viinien valmistuksessa käytetään sekä sementti- että terästankkeja vuodesta, lajikkeesta ja tarhasta riippuen. Viinien käyminen alkaa pied de cuven avulla ja malolaktinen käyminen tapahtuu luonnollisesti. Rypäleiden annetaan maseroitua kulloisenkin tarpeen mukaan ja samoin valmiin viinin annetaan kypsyä isoissa tammitynnyreissä juuri niin vähän tai pitkän aikaa, kuin kyseiselle viinille sopii. Tavoitteena on luoda mahdollisimman tasapainoinen ja juotava viini, joka on puhdas ja raikas.

Kaikkia tilan viinejä koristaa piemontelaisen taiteilijan Pierflavio Gallinan suunnittelemat vesivärein maalatut värikkäät etiketit.