Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

François & Guillaume Thienpont

François & Guillaume Thienpont 

thienpont-2.jpg

François ja Guillaume Thienpont ovat osa kuuluisaa Thienpontin viinisukua, jonka omistuksessa on useita nimekkäitä Bordeaux’n viinitaloja, kuten Vieux Château Certan, Le Pin sekä Château Pavie-Macquin. Françoisin isoisä Georges aloitti alkujaan Belgiasta kotoisin olevan suvun toiminnan viinin parissa 1920-luvulla ostaessaan Château Troplong-Mondot’n tilan, jonka hän möi eteenpäin vuonna 1935. Suvun tarinaa ovat sittemmin jatkaneet paitsi Georgesin kolme poikaa, myös heidän lapsensa ja lapsenlapsensa. François itse opiskeli viininviljelyä ja viinibisnestä Ranskassa, mutta hankki kokemusta myös Yhdysvalloista työskennellen viininjakelun parissa. Vuonna 1983 François muun muassa esitteli Le Pinin vuosikerran 1981 ensimmäistä kertaa maan merkittäville viinikirjoittajille, kuten Robert Parkerille.

Vuonna 1985 François palasi takaisin kotiseudulleen ja alkoi vastata veljensä Nicolasin viinitilan Château Puygueraudin viinien myynnistä ja markkinoinnista. Samalla hän alkoi määrätietoisesti kohottaa unohtuneiden Bordeaux’n oikean rannan viinien ja alueiden mainetta paitsi viiniammattilaisten, myös kuluttajien keskuuedessa. Tätä nykyä François pyörittää François Thienpont Wings -nimistä yritystä, joka myy paitsi sukunsa, myös muiden Bordeaux’n parhaimpien tilojen viinejä ympäri maailman.

Yhdessä serkkunsa Alexandren pojan Guillaumen kanssa François valmistaa lisäksi muutamaa viiniä alueella. Päätoimisena työnään Guillaume vastaa Vieux Château Certanin viininvalmistuksesta, ja myös herrojen yhteinen projekti keskittyy Pomeroliin. Les Fillottesin rypäleet kasvavat Pomerolin soran ja saven sekaisella tasangolla, jossa Merlot’n lisäksi viljellään lisäksi Cabernet Francia. Uusimpana projektinaan François tuottaa myös 100% Merlota, jonka rypäleet kasvavat Saint-Emilionin itäpuolella sijaitsevalla Monbadonin tasangolla tarhoilla, joita on jo 10 vuoden ajan viljelty täysin luonnonmukaisin menetelmin.