Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Terre Nere Eng

Sisilialaisen Tenuta delle Terre Neren, eli ”Mustien Maiden Tilan”, Marco di Grazia on työskennellyt huippuviinien kanssa lähes koko ikänsä ja on paitsi viinintekijä, myös viinikauppias. Kun Marco 2000-luvun alkupuolella kierteli ympäri Sisiliaa, hän ihastui ensisilmäyksellä tuliperäiseen Etnan alueeseen, sen ainutlaatuiseen terroiriin sekä intohimoisiin viljelijöihin, jotka väsymättä ovat tehneet töitä alueen alkuperäislajikkeiden kimpussa. Alueella vaalitaan valtavirralle vielä tuntemattomia rypälelajikkeita, kuten Nerello Mascalesea, Nerello Cappucciota, Carricantea ja Minnellaa. 

Tenuta delle Terre Nere tilukset sijaitsevat Etnan pohjoispuolen rinteillä, Solicchiatan kylän ja Randazzon kaupungin välisellä alueella. Pohjoisen Etnan ilmasto poikkeeaa huomattavasti muusta Sisiliasta: kuumat ja kuivat kesät sekä kostean kylmät talvet muistuttavatkin enemmän Pohjois-Italian ilmastosta. Viinitilan tarhat sijaitsevat harvinaisen korkealla, noin 600-1000 metriä merenpinnan yläpuolella. Olosuhteet merkittävine lämpötilavaihteluineen ovat mitä otollisimmat viininviljelylle: vaikka aurinko porottaa päivisin, yöt ovat viileitä. Lisäksi Välimereltä puhaltavat lempeät tuulet laskevat kesäiltojen lämpötiloja tuntuvasti. Alueen mineraalipitoinen maaperä koostuu monenlaisista vulkaanisista maa-aineksista, kuten basalttikivestä, tuhkasta ja vulkaanisesta hiekasta. Ympäristötekijöiden ja taitavan viininvalimistuksen tuloksena syntyy harvinaisen hienostuneita ja monimuotoisia viinejä, joita usein jopa verrataan Burgundin Pinot Noir -viineihin.

Kuten useilla laatuviinialueilla Burgundista Piemonteen, myös Etnalla on käytössä Cru-luokitukset. Tenuta delle Terre Neren tilukset kattavat 27 hehtaaria; ne jakautuvat kymmenelle eri palstalle ja neljälle eri crulle, eli saman terroirin jakavalle rajatulle viinialueelle. Nämä crut ovat Calderara Sottana, Santo Spirito, Guardiola ja Feudo di Mezzole. Kullakin crulla on oma identiteettinsä ja Tenuta delle Terre Nere on yksi ensimmäisistä tuottajista, joka todenteolla alkoi panostamaan kunkin alueen ominaispiirteiden vaalimiseen. Vuonna 2012 Italian maatalousministeriö hyväksyi alueen ala-alueiden jaottelun.

Tenuta delle Terre Nere tuottaa kaiken viinisä luomuna. Tilan varsinainen toiminta aloitettiin vuonna 2005 ja tänä päivänä vuosituotanto on n. 200 000 pulloa. Tilan erikoisuus on varttamattomista köynnöksistä tehty Prephylloxera Etna Rosso viini, jonka köynnökset ovat 100-140-vuotiaita. Ennen viinikirvan Europaan valloitusta istutetuista köynnöksistä saadaan äärimmäisen elegantti, moniulotteinen viini.

Tenuta delle Terre Nere

Marco di Grazia of the Sicilian Tenuta delle Terre Nere (Property of Black Land) has worked with fine wine almost his whole life and is not only a winemaker but also a wine merchant. When Marco traveled around Sicily in the early 2000s he fell in love with the volcanic Etna area at first sight because of its unique terroir and passionate growers who tirelessly worked with the autochthonous grapes of the area. The Etna area is the home of grapes not yet widely known outside the area like Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante and Minella.

Tenuta delle Terre Nere’s vineyards are on the northern slopes of Etna between the village of Solicchiata and the town of Randazzo. The climate of northern Etna differs significantly from the rest of Sicily with its hot and dry summers and damp and cold winters more reminiscent of northern Italy. Their vineyards are situated at uncommonly high altitudes at about 600-1000 meters above sea-level. The conditions with the huge differences in daily temperatures are pretty much ideal for growing vines: although the sun is ferocious during the day, the nights are cool. Also the Mediterranean breeze brings a cooling effect to the scorching summer evenings. The mineral laden soils consist of various volcanic materials like basalt, ash and volcanic sands. The combination of terroir and talented winemaking produces exceptionally refined and complex wines that are often likened to Burgundy’s Pinot Noir.

Like many other top wine regions from Burgundy to Piemonte, also Etna has it’s Cru-system. Tenuta delle Terre Nere has 27 ha of vines and they are divided into ten different plots and four different Crus – sub-region delimitations with similar terroir. These Crus are Calderara Sottana, Santo Spirito, Guardiola and Feudo di Mezzole. Each Cru has its own identity and Tenuta delle Terre Nere is one of the first producers to really emphasize the unique characteristics of each Cru. In 2012 Italy’s Minister of Agriculture formalized the division of sub-regions.

Tenuta delle Terre Nere is a property fully invested in organic agriculture. The property started production in 2005 and today they produce c. 200 000 bottles annually. A specialty of this property is the pre-phylloxera Etna Rosso from ungrafted vines of 100-140 years’ age. An extremely elegant and complex wine can be made from these vines that were planted before Phylloxera went on a pan-European rampage.