Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Tenuta delle Terre Nere

Sisilialaisen Tenuta delle Terre Neren, eli ”Mustien Maiden Tilan”, Marco di Grazia on työskennellyt huippuviinien kanssa lähes koko ikänsä ja on paitsi viinintekijä, myös viinikauppias. Kun Marco 2000-luvun alkupuolella kierteli ympäri Sisiliaa, hän ihastui ensisilmäyksellä tuliperäiseen Etnan alueeseen, sen ainutlaatuiseen terroiriin sekä intohimoisiin viljelijöihin, jotka väsymättä ovat tehneet töitä alueen alkuperäislajikkeiden kimpussa. Alueella vaalitaan valtavirralle vielä tuntemattomia rypälelajikkeita, kuten Nerello Mascalesea, Nerello Cappucciota, Carricantea ja Minnellaa. 

Tenuta delle Terre Nere tilukset sijaitsevat Etnan pohjoispuolen rinteillä, Solicchiatan kylän ja Randazzon kaupungin välisellä alueella. Pohjoisen Etnan ilmasto poikkeeaa huomattavasti muusta Sisiliasta: kuumat ja kuivat kesät sekä kostean kylmät talvet muistuttavatkin enemmän Pohjois-Italian ilmastosta. Viinitilan tarhat sijaitsevat harvinaisen korkealla, noin 600-1000 metriä merenpinnan yläpuolella. Olosuhteet merkittävine lämpötilavaihteluineen ovat mitä otollisimmat viininviljelylle: vaikka aurinko porottaa päivisin, yöt ovat viileitä. Lisäksi Välimereltä puhaltavat lempeät tuulet laskevat kesäiltojen lämpötiloja tuntuvasti. Alueen mineraalipitoinen maaperä koostuu monenlaisista vulkaanisista maa-aineksista, kuten basalttikivestä, tuhkasta ja vulkaanisesta hiekasta. Ympäristötekijöiden ja taitavan viininvalimistuksen tuloksena syntyy harvinaisen hienostuneita ja monimuotoisia viinejä, joita usein jopa verrataan Burgundin Pinot Noir -viineihin.

Kuten useilla laatuviinialueilla Burgundista Piemonteen, myös Etnalla on käytössä Cru-luokitukset. Tenuta delle Terre Neren tilukset kattavat 27 hehtaaria; ne jakautuvat kymmenelle eri palstalle ja neljälle eri crulle, eli saman terroirin jakavalle rajatulle viinialueelle. Nämä crut ovat Calderara Sottana, Santo Spirito, Guardiola ja Feudo di Mezzole. Kullakin crulla on oma identiteettinsä ja Tenuta delle Terre Nere on yksi ensimmäisistä tuottajista, joka todenteolla alkoi panostamaan kunkin alueen ominaispiirteiden vaalimiseen. Vuonna 2012 Italian maatalousministeriö hyväksyi alueen ala-alueiden jaottelun.

Tenuta delle Terre Nere tuottaa kaiken viinisä luomuna. Tilan varsinainen toiminta aloitettiin vuonna 2005 ja tänä päivänä vuosituotanto on n. 200 000 pulloa. Tilan erikoisuus on varttamattomista köynnöksistä tehty Prephylloxera Etna Rosso viini, jonka köynnökset ovat 100-140-vuotiaita. Ennen viinikirvan Europaan valloitusta istutetuista köynnöksistä saadaan äärimmäisen elegantti, moniulotteinen viini.

Tenuta delle Terre Nere

Sisilialaisen Tenuta delle Terre Neren, eli ”Mustien Maiden Tilan”, Marco di Grazia on työskennellyt huippuviinien kanssa lähes koko ikänsä ja on paitsi viinintekijä, myös viinikauppias. Kun Marco 2000-luvun alkupuolella kierteli ympäri Sisiliaa, hän ihastui ensisilmäyksellä tuliperäiseen Etnan alueeseen, sen ainutlaatuiseen terroiriin sekä intohimoisiin viljelijöihin, jotka väsymättä ovat tehneet töitä alueen alkuperäislajikkeiden kimpussa. Alueella vaalitaan valtavirralle vielä tuntemattomia rypälelajikkeita, kuten Nerello Mascalesea, Nerello Cappuccioa, Carricantea ja Minellaa. 

Tenuta delle Terre Neren tilukset sijaitsevat Etnan pohjoispuolen rinteillä, Solicchiatan kylän ja Randazzon kaupungin välisellä alueella. Pohjoisen Etnan ilmasto poikkeaa huomattavasti muusta Sisiliasta: kuumat ja kuivat kesät sekä kostean kylmät talvet muistuttavat pikemminkin Pohjois-Italian ilmastosta. Viinitilan tarhat sijaitsevat harvinaisen korkealla, noin 600-1000 metriä merenpinnan yläpuolella. Olosuhteet merkittävine lämpötilavaihteluineen ovat mitä otollisimmat viininviljelylle: vaikka aurinko porottaa päivisin, yöt ovat viileitä. Lisäksi Välimereltä puhaltavat lempeät tuulet laskevat kesäiltojen lämpötiloja tuntuvasti. Alueen mineraalipitoinen maaperä koostuu monenlaisista vulkaanisista maa-aineksista, kuten basalttikivestä, tuhkasta ja vulkaanisesta hiekasta. Ympäristötekijöiden ja taitavan viininvalmistuksen tuloksena syntyy harvinaisen hienostuneita ja monimuotoisia viinejä, joita verrataan usein jopa Burgundin Pinot Noiriin.

Kuten useilla laatuviinialueilla Burgundista Piemonteen, myös Etnalla on käytössään cru-luokitukset. Tenuta delle Terre Neren tilukset kattavat 27 hehtaaria jakautuen kymmenelle eri palstalle ja neljälle eri crulle, eli saman terroirin jakavalle rajatulle viinialueelle. Nämä crut ovat Calderara Sottana, Santo Spirito, Guardiola ja Feudo di Mezzole. Kullakin crulla on oma identiteettinsä ja Tenuta delle Terre Nere on yksi ensimmäisistä tuottajista, joka todenteolla alkoi panostamaan kunkin crun ominaispiirteiden vaalimiseen. Vuonna 2012 Italian maatalousministeriö virallisti alueen ala-alueiden jaottelun.

Tenuta delle Terre Nere tuottaa kaiken viininsä luomuna. Tilan varsinainen toiminta aloitettiin vuonna 2005 ja tänä päivänä vuosituotanto on n. 200 000 pulloa. Tilan erikoisuutena on varttamattomista köynnöksistä tehty Prephylloxera Etna Rosso, jonka köynnökset ovat 100-140-vuotiaita. Ennen viinikirvan Euroopan valloitusta istutetuista köynnöksistä saadaan äärimmäisen elegantti, moniulotteinen ja pitkän ikääntymispotentiaalin viini.