Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

TASTING & WINE TALKS: Classics Never Grow Old

TAPAHTUMAT

Back to All Events

TASTING & WINE TALKS: Classics Never Grow Old

  • Latva Pohjoinen Makasiinikatu Helsinki, 00130 Finland (map)

Klassiset viinit ovat klassikkoja syystä. Maanantaina 26.8. pureudumme ikonisten ja kulttuuris-historiallisesti merkittävien viinialueiden tyylipuhtaisiin benchmark-viineihin. Nyt on oiva tilaisuus tulla maistamaan uutuuksia ja kulttimainetta nauttivia viinejä mm. Burgundista (Domaine des Croix), Alsacesta (Domaine Loew) ja Toscanasta (Montevertine).

Suositut Wine Talksimme saavat jatkoa, kun paikalle lennähtävät alsacelaisen uutuustilamme Domaine Loewin Etienne Loew, Dourosta kotoisin olevan perinteikkään perhetilan Pocas Juníorin Joao Afonso ja sherrytila Gutierrez Colosian Patricio Grandes Cádizin maakunnasta.

Tastingpaikkana toimii Kasarmitorin kupeessa sijaitseva Ravintola Latva, Pohjoinen Makasiinikatu 9. Viinejä kaatelemme klo 11–16.30 välisenä aikana. Tasting ja Wine Talksit ovat ensisijaisesti tarkoitettu Viinitien asiakkaille tilan ollessa rajallinen. Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse osoitteessa wine@viinitie.fi. Muistathan myös tarkentaa mihin Wine Talkseihin haluat ilmoittautua.

WINE TALKS

11.30–12.30 Etienne Loew – Life Underground
The remarkable geology of Alsace! Etienne Loew will dig into the mosaic of unique soils in the Alsace region, the particularities of each soil type and how different soil varieties are reflected in his wines.

13.00–14.00 Patricio Grandes – Make Sherry Great Again
Join Patricio Grandes as he explores the history of Sherry and shares how Gutierrez Colosia approaches the production of one the most versatile wines in the world. We'll also discuss the current challenges and the future potential of Sherry, as well as ways to promote this highly gastronomical fortified wine to new consumers.

14.30–15.30 Joao Afonso – The Diversity of Port Wines
White, Tawny and Ruby Ports – the differences between Port wines and the historical development of the three distinct styles. We'll also take a look at the most recent innovations in the Port wine world and discuss how Port wines could be promoted to younger generations to attract their interest.

To reserve a space please contact wine@viinitie.fi (as spaces are limited priority will be given to Viinitie’s clients).