Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Szent Tamás

Szent Tamás

Mad banner.jpg

Harva viinitila voi kerskailla yhtä pitkällä ja kunnioitettavalla historialla kuin unkarilainen Szent Tamás, jonka viinitarhat laatuluokiteltiin maailman ensimmäisten joukossa jo vuonna 1732. Tilaa pyröittävä viinintekijä Szepsy István Jr., kulttituottajan István Szepsyn poika, on puolestaan viinintekijä 18:ssa sukupolvessa. Kuinka moni tallaaja heittäisi lonkalta sukupuunsa edes kuudenteen polveen?

Szent Tamás sijaitsee Mádin kylässä, Koillis-Unkarin Tokajissa. Viinitilan hallussa on 11 viinitarhaa, jotka kattavat noin 15 hehtaaria. Valtaosa Szent Tamásin viineistä valmistetaan valkoisesta furmint-lajikkeesta. Furmint on Unkarin käytetyin rypälelajike ja monet pitävät Mádin kylää Unkarin furmint-mekkana. Miljoonia vuosia sitten purkautuneet tulivuoret ovat muodostaneet alueen mineraalipitoisen maaperän, joka on omiaan laatuviinin viljelylle. Maaperä koostuu kerrostumista, joissa on muun muassa punaista savea, zeolittia ja kvartsia.

Szent Tamás pyrkii tuottamaan tyylikkäitä laatuviinejä, jotka ilmentävät Mádin alueen, viinitarhan ja käytetyn rypälelajikkeen ominaispiirteitä juotavuutta unohtamatta. Viinintekijän mielestä ensiluokkaisen tason edellytyksenä ovat paitsi huipputarhat, myös köynnökset, joiden ikä on vähintään 20–25 vuoden tietämillä. Satokauden aikana aktiivinen sadon karsinta (green harvest) on tärkeässä asemassa, jotta jäljelle jääneiden rypäleterttujen konsentraatio voidaan maksimoida. Viinitila hyödyntää modernia viininvalmistustekniikkaa tuotannossaan siinä määrin kun sen katsotaan olevan tasapainossa historiallisten arvojen kanssa.

Olennainen osa Szent Tamásin filosofiaa liittyy yhteisöllisyyden ja alueen viininvalmistusperinteen vaalimiseen. Tila tekee yhteistyötä paikallisten pienviljelijöiden kanssa ja kannustaa heitä laadukkaaseen viininviljelyyn: Szent Tamás pitää huolen että viljelijät panostavat laadukkaisiin viljelytapoihin ja ostaa pienviljelijöiden rypäleitä yli markkinahinnan. Lisäksi tilan työvoima koostuu paikallisista nuoren polven tokaijlaisista.