Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Spanier-Gillot

Saksan Rheinsessenissä toimiva Spanier-Gillotin viinitila on saanut nimensä varsin luontevalla tavalla, perustajiensa sukunimistä. Osapuolet tapasivat Rheinhessenin viinien laadun parantamiseen tähtäävässä projektissa. Ennakoimaton kohtaaminen tuotti konkreettisia lopputuloksia: avioliiton ja Spanier-Gillotin viinitilan. Sekä Olivier että Caroline toimivat yhä sukutilojensa johdossa: Olivier BattenfeldSpanierilla ja Caroline Kühling-Gillotilla.

Spanier-Gillotin toiminnassa häärii mukana myös Markus Vahlefeld, saksalainen filmintekijä ja viinitilallinen. Tila tarjoaa maistuvia viinejä kuluttajaystävällisin hinnoin ja toimii esimerkkinä Rheinhessenin potentiaalista.

Spanier-Gillot sijaitsee eteläisessä Rheihessenissä, Hohen-Sulzenissa, kiven heiton päässä Frankfurtista. Rheinhessen on varsin otollinen alue viininviljelylle, vaikka sijaitseekin viinikartan pohjoisimmilla leveysasteilla: lännessä seisova Haardtin vuoristo suojelee aluetta liialta sateelta ja vieressä virtaava Rhein-joki leudontaa tujakoista talvistaan tunnetun mannerilmaston köynnöksille suosiolliseksi.

Tarhojen maaperä on yhdistelmä punaliusketta ja kalkkikiveä. Kalkkikivi esiintyy parinkymmenen sentin paksuisina kerroksina, minkä lävitse köynnösten juurten on tunkeuduttava saadaakseen vettä ja mineraaleja. Kalkkikerroksen alapuolella odottava liuskekivi on koostumukseltaan haurasta ja huokoista, minkä ansiosta sadevedet valuvat maakerrosten läpi nopeasti, eivätkä pakkaudu pintakerroksiin. Hyvän vedenläpäisykyvyn lisäksi liuskekivi säilöö lämpöä, mikä edesauttaa rypäleitten optimaalista kypsymistä viilenevissä syyssäissä. Verkkaasti kypsyneistä rypäleistä syntyy mineraalisia viinejä, joissa on sekä erinomaiset hapot että konsentroitunut puhdaspiirteinen hedelmä.

Viinitien valikoimassa on tilan viini Kalkglimmer, “kalkin kimallus”. Viini on saanut nimensä tarhojen poikkeuksellisesta kalkista, joka on katinkullan kyllästämää. Kultaisena kimaltavat kivet ovat arvottomia jalometalleihin hullaantuneelle kullankaivajalle, mutta iloa tuottava yksityiskohta tarhoilla puurtavalle viinintekijälle.

Tuottajan kotisivu: www.spanier-gillot.de

Spanier-Gillot

Spanier.jpg

Saksan Rheinhessenissä toimiva Spanier-Gillotin viinitila on saanut nimensä varsin luontevalla tavalla, perustajiensa sukunimistä. Osapuolet tapasivat Rheinhessenin viinien laadun parantamiseen tähtäävässä projektissa. Ennakoimaton kohtaaminen tuotti konkreettisia lopputuloksia: avioliiton ja Spanier-Gillotin viinibrändin. Sekä Olivier että Caroline toimivat yhä sukutilojensa johdossa: Olivier BattenfeldSpanierilla ja Caroline Kühling-Gillotilla.

Spanier-Gillot sijaitsee eteläisessä Rheihessenissä, Hohen-Sülzenissa, kivenheiton päässä Frankfurtista. Rheinhessen on varsin otollinen alue viininviljelylle, vaikka sijaitseekin viinikartan pohjoisimmilla leveysasteilla: lännessä kohoava Haardtin vuoristo suojelee aluetta liialta sateelta ja vieressä virtaava Rhein-joki leudontaa tujakoista talvistaan tunnetun mannerilmaston köynnöksille suosiolliseksi.

Tarhojen maaperä on yhdistelmä punaliusketta ja kalkkikiveä. Kalkkikivi esiintyy parinkymmenen sentin paksuisina kerroksina, minkä lävitse köynnösten juurten on tunkeuduttava saadaakseen vettä ja mineraaleja. Kalkkikerroksen alapuolella odottava liuskekivi on koostumukseltaan haurasta ja huokoista, minkä ansiosta sadevedet valuvat maakerrosten läpi nopeasti, eivätkä pakkaudu maan pintakerroksiin. Hyvän vedenläpäisykykynsä lisäksi liuskekivi säilöö lämpöä, mikä edesauttaa rypäleitten optimaalista kypsymistä viilenevissä syyssäissä. Verkkaasti kypsyneistä rypäleistä syntyy mineraalisia viinejä, joissa on sekä erinomaiset hapot että konsentroitunut puhdaspiirteinen hedelmä.

Viinitien valikoimassa ovat tilan viinit Kalkglimmer, “kalkin kimallus”, sekä Sonnenschiefer, “aurinko liuske”. Molemmat viinit ovat saaneet nimensä tarhojen poikkeuksellisesta kalkista, joka on katinkullan kyllästämää. Kultaisena kimaltavat kivet ovat arvottomia jalometalleihin hullaantuneelle kullankaivajalle, mutta iloa tuottava yksityiskohta tarhoilla puurtavalle viinintekijälle, jota kirkas auringonvalo hellii.