Sattlerhof

Sattlerhof

Jokainen Sattlerhofin viinitilalla käynyt on nähnyt palan kauneinta maisemaa, mitä maapallomme päällään kantaa. Eteläisessä Steiermarkissa sijaitsevaa tilaa ympäröivät vehreät metsät, joiden välissä pilkottaa äärimmäisen jyrkkiä viinitarhoja ja elämästään nauttivia köynnöksiä. Välimerellinen ilmasto raikastuu Adrianmereltä ja Alpeilta tulevien tuulten myötä, minkä johdosta kaikissa viineissä on läsnä äärimmäisen raikas hapokkuus. Tila koostuu 35 hehtaarista, jotka kohoavat Gamlitzin kaupungin eteläpuolella. Vuodesta 2019 alkaen tila on käyttänyt vain omien tarhojensa rypäleitä. Kaikki tarhat on sertifioitu orgaaniseen viininviljelyyn ja hellävaraiset, köynnöksiä kunnioittavat työskentelytavat varmistavat, että niiden tuottamien rypäleiden laatu on maksimaalinen. Pohdinnassa on, josko Sattlerit siirtyisivät täysin biodynaamiseen tuotantoon tulevaisuudessa.

Salaisuus tilan köynnösten hyvinvoinnin takana on Willi, joka yhdessä lastensa kanssa työskentelee tarhoillaan väsymättä, jakaen intohimoaan ja rakkauttaan palstojaan kohtaan. Willi alkoi vastata tilan tarhoista ollessaan vasta 22-vuotias nuorukainen, joskin hänen isänsä oli jo fokusoinut vuonna 1884 perustetun perhetilansa tuotannon viininviljelyyn. Willin pojat Andreas ja Alexander ovat viime vuosina ottaneet vastuun tarhatyöskentelystä sekä viininvalmistuksesta isältään, jonka kontolle ovat jääneet traktoreiden ja muiden työkoneiden käyttö. Vaikka nuoret miehet jakavat päätöksenteon ja vastuun keskenään, pyörii Andreas pääsääntöisesti kellarissa, siinä missä nuorempi veljensä Alexander rakastaa viettää aikaansa köynnösten keskellä tarhoilla. Taiteita opiskellut Willin tytär Michaela on suunnitellut osan tilan viinien etiketeistä, ja nuorimmainen, graafisen tutkinnon suorittanut Lukas jakaa myös luovia ajatuksiaan muulle perheelle. Willin veljen Hannesin lapset Anna ja Markus työskentelevät isänsä tapaan ravintolabisneksissä, Anna kahden Michelin-tähden ravintolassa Macaulla ja Markus isänsä kanssa viinitilan yhteydessä toimivan kulinaristien haaveet täyttävän ravintolan keittiössä.

Sattlerhofin viinityyli keskittyy puhdaspiirteisten rypäleellisten viinien valmistukseen. Kaikki tilan rypäleet poimitaan käsin 12kg laatikoihin ja kuljetetaan viileissä oloissa tilalle. Sauvignon Blancin ja Muskatellerin kuoret saavat olla 12-16 tunnin ajan kosketuksissa mehun kanssa, jolloin viineihin saadaan mahdollisimman paljon tekstuuria. Rypäleet puristetaan hellävaraisesti ja painovoimaa hyödynnetään kaikessa viinin liikuttelussa. Viinit valmistuvat tarpeen mukaan pienissä erissä, jotta niiden koko potentiaali saadaan hyödynnettyä. Kylä- ja tarhaviinit käyvät kaikki spontaanisti ilman lisättyjä hiivoja, eikä minkään viinin happo- tai sokeripitoisuuksia manipuloida. Pääosa valkoviineistä käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa ja niiden malolaktinen käyminen jää luonnollisesti tapahtumatta. Burgundilaiset lajikkeet Morillon ja Weissburgunder saavat kypsyä pienissä tammitynnyreissä, jolloin ne käyvät myös malolaktisesti. Kaikki viini ovat vegaaniystävällisiä, sillä kirkastusprosessissa käytetään ainoastaan bentoniittia. Kylä- ja tarhatason viinit suljetaan Vinolokeilla, jotka mahdollistavat viinien vuosikausia kestävän hitaan ja hienostuneen kehityksen.

Sattlerhof kuuluu Steirische Terroir & Klassik Weingüter (STK) -ryhmittymään yhdessä 11 muun alueen tuottajan kanssa.

Tilan vuosituotanto on noin 140 000 pulloa.

https://www.sattlerhof.at/en.html


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin