Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Sattlerhof

Sattlerhof

Sattlerhof-4.jpg

Jokainen Sattlerhofin viinitilalla käynyt on nähnyt palan kauneinta maisemaa, mitä maapallomme päällään kantaa. Eteläisessä Steiermarkissa sijaitsevaa tilaa ympäröivät vehreät metsät, joiden välissä pilkottaa äärimmäisen jyrkkiä viinitarhoja ja elämästään nauttivia köynnöksiä. Välimerellinen ilmasto raikastuu Adrianmereltä ja Alpeilta tulevien tuulten myötä, minkä johdosta kaikissa viineissä on läsnä äärimmäisen raikas hapokkuus. Tila koostuu noin 40 hehtaarista, jotka kohoavat Gamlitzin kaupungin eteläpuolella. Osa tarhoista on perheen omistuksessa ja loppuja vuokrataan. Tilan tarhat on sertifioitu orgaaniseen viininviljelyyn ja hellävaraiset, köynnöksiä kunnioittavat työskentelytavat varmistavat, että niiden tuottamien rypäleiden laatu on maksimaalinen.

Salaisuus tilan köynnösten hyvinvoinnin takana on Willi, joka yhdessä lastensa kanssa työskentelee tarhoillaan väsymättä, jakaen intohimoaan ja rakkauttaan palstojaan kohtaan. Willi alkoi vastata tilan tarhoista ollessaan vasta 22-vuotias nuorukainen, joten hän tuntee jokaisen köynnöksen kuin omat lapsensa. Sittemmin perhetilan perinteet ovat saaneet uusia tuulia nuoren sukupolven otettua aiempaa enemmän vastuuta tilan toiminnasta.

Willin pojat Andreas ja Alexander ovat viime vuosina osallistuneet tilan pyörittämiseen yhdessä isänsä kanssa. Viininviljelyä opiskellut Andreas on vuodesta 2014 alkaen vastannut tilan kellareista, siinä missä nuorempi veljensä Alexander on opiskellut yrityshallintoa ja on vuodesta 2018 alkaen työskennellyt täyspäiväisesti perheyrityksessä, vastuualueenaan erityisesti tilan puristamo sadonkorjuun aikaan. Taiteita opiskellut Willin tytär Michaela on suunnitellut osan tilan viinien etiketeistä, ja nuorimmainen, graafisen tutkinnon suorittanut Lukas jakaa myös luovia ajatuksiaan muulle perheelle. Willin veljen Hannesin lapset Anna ja Markus työskentelevät tällä hetkellä hotellikoulutuksensa myötä kansainvälisissä yrityksissä, mutta tuovat omaa osaamistaan Hannesin viinitilan yhteydessä pyörittämään ravintola- ja hotellibisnekseen.

Kaikki tilan rypäleet poimitaan käsin 12kg laatikoihin ja kuljetetaan viileissä oloissa tilalle, jossa ne puristetaan hellävaraisesti. Kellaritilat on suunniteltu puhdaspiirteisten ja lajikkeitaan tyypillisesti ilmentävien viinin valmistukseen. Painovoimaa hyödynnetään kaikessa viinin liikuttelussa ja viinit valmistuvat tarpeen mukaan pienissä erissä, jotta niiden kokok potentiaali saadaan hyödynnettyä. Pääosa valkoviineistä käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa siinä missä Pfarrweingartenin burgundilaiset lajikkeet saavat kypsyä pienissä tammitynnyreissä.

Sattlerhof kuuluu Steirische Terroir & Klassik Weingüter (STK) -ryhmittymään yhdessä 11 muun alueen tuottajan kanssa.