Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Champagne Philipponnat Clos des Goisses Extra Brut

Samppanjat

Champagne Philipponnat Clos des Goisses Extra Brut

philipponnat-clos-des-goisses-extra-brut.jpg
philipponnat-clos-des-goisses-extra-brut.jpg

Champagne Philipponnat Clos des Goisses Extra Brut

177.00

Champagnen maakunnan ikonisimpiin lukeutuvan palstan, Clos des Goissesin elegantti vuosikerta 2008.

Tuottaja: Champagne Philipponnat
Vuosikerta: 2008
Alue / Laatuluokitus: Champagne AOC
Rypäle: 55% Chardonnay, 45% Pinot Noir
Pullokoko: 0,75 l

Vegaaninen

Add To Cart

Terroir, valmistustapa ja kypsytys: Vuonna 1935 Philipponnat’n hankkima Clos des Goissesin jyrkkä eteläsuuntainen viinitarha Mareuil-sur-Aÿn kylässä laskeutuu 45° kulmassa kohti Marne-jokea, ja tarjoaa ensiluokkaiset olosuhteet viljellä kypsiä rypäleitä. Tarhan maaperä on lähes puhdasta kalkkia, sillä tarhan jyrkkyyden vuoksi maaperässä ollut savi on valunut ajan myötä rinnettä alas. Vanhimmat köynnökset tarhalla ovat jopa 55-vuotiaita. 70% viinistä käy tammitynnyreissä ja loput terästankeissa. Malolaktinen käyminen pyritään pääasiassa välttämään rypäleiden kypsyyden vuoksi. Uudelleenkorkitus maaliskuussa 2018. Dosage 4.5g/l.

Alkoholi: 13% vol.

Käyttö: Erinomainen kumppani mereneläville, kuten ravuille, hummerille tai kampasimpukoille. Toimii myös aperitiivina.

Tarjoilulämpötila: 10-12 °C

Kuvaus: Kehittynyt tuoksu on raikkaan mineraalinen ja siinä on kypsän sitruunan, greipin ja keltaisten omenoiden aromeja. Suussa viini on leveä ja runsas, täyteläinen ja pitkä. Moniulotteisesta mausta voi erottaa autolyysin ja sitruksisuuden lisäksi myös hieman karamellisuutta, ja tyylikästä kokonaisuutta kannattelee korkea hapokkuus.