Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Rosita Eng

Artesaanipanimo Cerveses La Gardenia valmistaa olutta käsityönä Tarragonan kaupungissa Espanjan Kataloniassa. Yritys perustettiin, kun toviksi Kuubaan emigroitunut perhe palasi takaisin juurilleen Kataloniaan ja päätti perustaa olutpanimon. Päämäärä oli selvä ensihetkistä asti: Cerveses La Gardeniasta tulisi yksi Espanjan johtavista laatupanimoista.

Talon päätuote, pullokäynyt Rosita, on perheenjäsenen mukaan nimetty ale-tyylinen artesaaniolut, jonka ainesosaluettelo on ilahduttavan lyhyt: vesi, ohramallas, humala, hiiva, hunaja ja sokeri. Tämä hunajalla ensimmäisen käymisen aikana ryyditetty olut on elegantti, täyteläinen ja siunattu pitkällä maulla. Komeasti vaahtoavassa alessa voi aistia raikkaan viljaisuuden lisäksi pehmeää hedelmäisyyttä ja hunajan tuomaa runsautta. Jano sammuu kuin itsestään.

Talo tuottaa myös vaaleaa vehnäolutta, tummaa alea sekä hibiscus -kukilla maustettua pintahiivaolutta. Muutamaan tuotteeseen keskittyminen riittää tälle laatuorientoituneelle katalonialaiselle nyrkkipajalle vallan mainiosti, sillä toisinaan vähemmän todella on enemmän.

Cerveces La Gardenia / Rosita

The artisanal brewery Cervesas La Gardenia makes handcrafted beers in the city of Tarragona in Catalonia, Spain. The brewery was founded when the family returned home to Catalonia after a brief emigration to Cuba. The aim was clear from the start: Cervesas La Gardenia would become one of Spain’s leading quality brewers.

The main product, the bottle-fermented Rosita, is an artisanal ale named after a family member. It’s list of ingredients is delightfully short: water, barley malt, hops, yeast, honey and sugar. This beer, spiced with honey during its first fermentation, is elegant, full-bodied and blessed with a long finish. In this ale with a persistent head, one can sense the refreshing wheat and the soft fruitiness and the body from the honey. A thirst quencher if there ever was one.

The brewery also makes a blond wheat beer, dark ale as well as a top-fermented beer spiced with hibiscus flowers. Concentrating on a couple products is enough for this quality oriented Catalan workshop since sometimes less really is more.