Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Ridgeview Winery & Estate

Kuka arvaisi, että eräät mielenkiintoisimmista kuohuviineistä tulevat tätä nykyä Englannista? Brittien viiniosaaminen ei sinänsä ole yllätys: britit juovat leijonan osan ranskalaisten valmistamasta samppanjasta ja jättävät ainoastaan emämaan edelleen kulutuksessa. Tämän lisäksi saarella on enemmän Master of Wine -tutkinnon suorittaneita kuin missään muualla. Brittien ansioksi lankeaa myös Portugalin ylpeyden, portviinin, menestys.
Mitä tulee kuplivaan, Christopher Merret kehitti samppanjan kuplat tuottavan metodin vuonna 1662 – noin 30 vuotta ennen Dom Perignonia, vaikka keksintö usein laitetaankin ranskalaisen munkin nimiin. Nyt englantilaiset valmistavat viiniä.

Viinitien edustama Ridgeview on eräs saarivaltion laadukkaimmista kuohuviinin tuottajista. Vanhan koulukunnan viinikirjoittaja Hugh Johnson suosittelee Ridgeview:n viinejä seuraavin sanoin: “a dry, sparkling wine with all the richness of fine Champagne”. Hugh ei ole väärässä. Ridgeview:n viinit nimittäin päihittävät sokkotastingeissä toistuvasti champagnelaiset serkkunsa, myös silloin kun maistajina ovat ranskalaiset itse.

Tilalle on kertynyt merkittäviä tunnustuksia on muun muassa seuraavista tapahtumista: Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge, International Wine & Spirits competition, United Kingdom Vineyard Association Wine of the Year ja Grand Prix in Gastronomy – Egon Ronay British Academy of Gastronomers, Effervescents du Mond.
Pisteenä i:n päälle Ridgeview:n Merret Bloomsbury voitti vuonna 2005 “Best Bottle Fermented Sparkling Wine in the World” -tittelin International Wine and Spirits -kilpailussa. Ei ollenkaan hullummin viinitalolta, joka julkaisi ensimmäisen vuosikertansa vuonna 1996!
Ridgeviewn viinintuotanto alue sijaitsee Sussexissa, 140 kilometriä Champagnesta pohjoiseen. Maaperä on kalkkipitoista, mikä on elinehto laatukuohuvien valmistukselle. Tarhoilla kasvatetaan chardonnayta, pinot noiria ja pinot meunieria. Ridgeviewn rypäleet ovat tuttuja Champagnesta ja tuotantometodi on klassinen, mutta sijainti yllättää kokeneimmankin maistelijan, kunhan hän ei vain näe vilaustakaan yllätyksen paljastavasta englantilaisesta etiketistä.

Tuottajan kotisivu: www.ridgeview.co.uk 

Ridgeview Wine Estate

Ridgeview 1.png

Maapallomme lämmetessä eräät mielenkiintoisimmista kuohuviineistä tulevat tätä nykyä Englannista, missä viiniköynnökset kasvavat jopa Champagnea viileämmissä olosuhteissa. Brittien viiniosaaminen ei sinänsä ole yllätys: britit juovat leijonan osan ranskalaisten valmistamasta samppanjasta, saarella on enemmän Master of Wine -tutkinnon suorittaneita kuin missään muualla, ja onhan heillä ollut näppinsä pelissä myös muiden viinialueiden menestyksen luomisessa, esimerkkeinä mm. Bordeaux ja Douron laakson portviinit.

Mitä tulee kuplivaan, Christopher Merret kehitti samppanjan kuplat tuottavan metodin vuonna 1662 – noin 30 vuotta ennen Dom Perignonia, vaikka keksintö usein laitetaankin ranskalaisen munkin nimiin. Nyt englantilaisia viinitiloja perustetaan kiihtyvään tahtiin, ja myös ranskalaiset ovat haalineet itselleen tarhoja saarivaltion mailta.

Viinitien edustama Ridgeview on eräs Englannin laadukkaimmista kuohuviinin tuottajista. Vanhan koulukunnan viinikirjoittaja Hugh Johnson suosittelee Ridgeview:n viinejä seuraavin sanoin: “a dry, sparkling wine with all the richness of fine Champagne”. Hugh ei ole väärässä. Ridgeview:n viinit nimittäin päihittävät sokkotastingeissä toistuvasti champagnelaiset serkkunsa, myös silloin kun maistajina ovat ranskalaiset itse. Perheomisteisen tilan pyörittämisestä vastaa nykyisin perustajapariskunnan tytär Tamara Roberts, mutta mukana tilan toiminnassa on koko perhe puolisoineen.

Tilalle on kertynyt merkittäviä tunnustuksia on muun muassa seuraavista tapahtumista: Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge, International Wine & Spirits competition, United Kingdom Vineyard Association Wine of the Year ja Grand Prix in Gastronomy – Egon Ronay British Academy of Gastronomers, Effervescents du Mond. Pisteenä i:n päälle Ridgeview:n Merret Bloomsbury voitti vuonna 2005 “Best Bottle Fermented Sparkling Wine in the World” -tittelin International Wine and Spirits -kilpailussa. Ei ollenkaan hullummin viinitalolta, joka julkaisi ensimmäiset viininsä vuonna 2000!

Ridgeviewn viinintuotantoalue sijaitsee Sussexissa, 140 kilometriä Champagnesta pohjoiseen. Maaperä on kalkkipitoista, mikä on elinehto laatukuohuvien valmistukselle. Tarhoilla kasvatetaan chardonnayta, pinot noiria ja pinot meunieria. Lisäksi siellä kasvaa myös muuta kasvustoa, mikä kynnetään maaperään sen biologisen monimuotoisuuden lisäämiseksi. Vuosituotanto on 200-250 000 pulloa, mutta kovan kysynnän vuoksi talo investoi vastikään uusiin viininvalmistustiloihin ja istuttaa uusia tarhoja, mikä mahdollistaa tuotantomäärien tuplaamisen vuoteen 2023 mennessä. Uusiin tiloihin tulee maanalainen kellari, mikä mahdollistaa viinien toisen käymisen mahdollisimman viileässä ilman ympäristöä kuormittavaa jäähdytysjärjestelmää.