Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Tenuta delle Terre Nere Calderara Sottana

Punaviinit

Tenuta delle Terre Nere Calderara Sottana

tenuta calderara-sottana1.jpg
tenuta calderara-sottana1.jpg

Tenuta delle Terre Nere Calderara Sottana

35.50

Calderara Sottanan crulta tuleva herkkä ja elegantti, paikallisten rypäleiden luotsaama viini.

Tuottaja: Tenuta delle Terre Nere
Vuosikerta: 2014
Alue / Laatuluokitus: Etna Rosso D.O.C.
Rypäle: 98% Nerello Mascalese & 2% Nerello Cappuccio
Pullokoko: 0,75 l

Luomu

Add To Cart

Terroir, valmistustapa ja kypsytys: Rypäleet saadaan Etna-tulivuoren pohjoispuolella sijaitsevan Calderara Sottanan crulta. Calderara Sottana sijaitsee 600–700 metriä merenpinnan yläpuolella ja päivän ja yön väliset lämpötilaerot ovat merkittäviä. Lisäksi Välimereltä puhaltavat lempeät tuulet laskevat kesäiltojen lämpötiloja tuntuvasti. Alueen ilmasto poikkeeaakin huomattavasti muusta Sisiliasta: kuumat ja kuivat kesät sekä kostean kylmät talvet muistuttavat pitkälti Pohjois-Iltalian ilmastoa. Calderara Sottanan vulkaaninen ja mineraalipitoinen maaperä koostuu pääosin hohkakivestä ja tuhkakerrostumista. Kivisen ja lämpöä varastoivan maaperänsä ansiosta cru kantaakin nimeessään ’caldera’ -sanaa, joka viittaa kraatteriin. Viiniköynnökset ovat iältään 50–100 -vuotiaita. Viini valmistetaan alusta loppuun luomumenetelmin. Rypäleet kerättiin manuaalisesti lokakuun alussa. Viini kävi lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Tätä seurasi spontaani malolaktinen käyminen ja ikääntyminen suurissa ranskalaissa tonneau-tynnyreissä. Kypsytys 16–18 kuukautta 900-litraisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Alkoholi: 14% vol.

Käyttö: Liharuokien ja kypsytettyjen juustojen seurana

Tarjoilulämpötila: 18-20 °C

Kuvaus: Herkkää kukkeutta, tuoretta viikunaa ja mausteita. Täyteläinen, keskihapokas ja keskitannininen viini. Miellyttävä suuntuntuma ja tasapainoinen pitkä maku.