Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Eric Texier Châteauneuf-du-Pape Rouge

Punaviinit

Eric Texier Châteauneuf-du-Pape Rouge

pape.jpg
pape.jpg

Eric Texier Châteauneuf-du-Pape Rouge

48.50

Natural-viinintekijä Eric Texierin puhdaspiirteinen Châteauneuf-du-Pape.

Tuottaja: Eric Texier
Vuosikerta: 2015
Alue / Laatuluokitus: AOC Châteauneuf-du-Pape
Rypäle: Grenache ja Mourvèdre
Pullokoko: 0,75 l

Luomu

Add To Cart

Terroir, valmistustapa ja kypsytys: Rypäleet tulevat kahdelta luonnonmukaisesti viljeltävältä tarhalta. Grenache tulee Le Craun palstalta, jossa osa köynnöksistä on 70-vuotiaita. Mourvèdre tulee appellaation eteläosasta ja tuo sekoitukseen hapokkuutta. Viini on suodattamaton, ja vain paikallisia hiivakantoja käytetään. Molemmat rypäleet käyvät läpi malolaktisen käymisen vuoden vanhoissa tynnyreissä. Kypsytyskin tapahtuu käytetyissä tynnyreissä, jotta terroir säilyy puhtaana.

Alkoholi: 13,5% vol.

Käyttö: Tuottajan mukaan viinin voi nauttia jo kolmevuotiaana, mutta säilyy jopa 30 vuotta. Viini hyötyy dekantoinnista sillä Mourvèdre on reduktiivisuuteen taipuva rypälelaji. Ruoaksi sopii esim. nauta ja voimakkaat juustot.

Tarjoilulämpötila: 16-18º C

Kuvaus: Tuoksu on intensiivinen, tumman hedelmäinen, kirsikkainen ja siinä on Mourvèdrelle tyypillisiä lihaisia aromeita. CdP:lle tyypillisesti tässä on myös pippuria, välimeren yrttejä ja makeaa hedelmää. Maku on tuhti, miellyttävän tanniininen. Vaikka CdP:iin aina kuuluukin makeaa hedelmää, tässä on myös raikasta hapokuutta, mikä tuo voimakkaaseen viiniin keveyttä.