Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Paolo Saracco

Saraccon viinitila sijaitsee Castiglione Tinellan alueella, 25 km:n päässä Alban ja Astin kylistä, ja on kuuluisa ennen kaikkea herkullisesta moscato d’Astistaan. Kunnioitettavaan sadan vuoden ikään ehtinyt tila perustettiin 1900-luvun alussa. Viljelysten kokoa on kasvatettu määrätietoisesti kolmen sukupolven ajan ostamalla lisää laatuviinin tuotantoon sopivaa maata.

Tila tuottaa noin 650.000 pulloa moscatoa vuodessa. Muita tilalla viljeltäviä rypälelajikkeita ovat Chardonnay, Riesling ja Pinot Noir, joita tuotetaan minimaalisissa määrissä, noin 6.000 pulloa vuodessa.

Paolo Saracolla kerrotaan, että ”Saracco Moscato on yhtä makea ja hurmaava kuin kukkulat, joilla se syntyy ja kasvaa; yhtä eläväinen ja tarkkapiirteinen kuin horisontteihin levittäytyneet vuoristot, jotka suojelevat maisemaa; virkistävä ja innolla poreileva kuin Alpeilta kukkuloille rynnistävä tuuli. Kylmänä tarjottuna herkkä ja kestävillä kuplilla varustettu moscato on kuin raikas suihku kesäsäällä”. Me Viinitiellä tyydymme toteamaan, että tämä moscato on törkeän hyvää.

Tuottajan kotisivu: www.paolosaracco.it

Paolo Saracco

vigna.jpg

Paolo Saraccon perhetila sijaitsee Piemonten Langhessa, Castiglione Tinellan kylässä. Moscato d'Astia tuottava viinitila on vain noin 25 kilometrin päässä kuuluisista Alban ja Astin pitäjistä. Saraccon nimi on lähes kultin maineessa ja tuottajan laadukas Moscato on kerännyt kehuja maailman arvostetuimmissa viinijulkaisussa.

Kunnioitettavaan yli sadan vuoden ikään ehtinyt Saracco perustettiin vuonna 1900. Ensimmäiset 88 vuotta Saracco keskittyi pääasiassa rypäleiden kasvattamiseen ja niiden myymiseen eteenpäin. Vuonna 1988 enologiaa opiskellut Paolo Saracco päätti kääntää tilan suunnan pelkästä rypäleiden kasvattajasta viininvalmistajaksi. Hän aloitti valmistamaan omaa viiniään, jolloin syntyi Paolon nimeä kantava Saraccon oma Moscato d'Asti.

Saraccolla on 50 hehtaaria viinitarhoja Castiglione Tinellan, Santo Stefano Belbon, Castagnole Lanzen ja Calosson kylien ympärillä. Palstojen maaperä on kerrostunut hiekasta, lössistä, savesta ja kalkkikivestä. Tila keskittyy vahvasti moscato biancon tuotantoon, jota valmistetaan noin 650.000 pulloa vuodessa. Lisäksi tilalla viljellään chardonnayta, rieslingiä ja pinot noiroa. Näiden tuotantomäärä jää kuitenkin alle 10.000 pulloon vuodessa.

Saraccon Moscato d'Astin luonne ja sen taustalla vaikuttava alkuperä on ilmaistu varsin hyvin Paolon kuvauksessa: ”Saracco Moscato on yhtä makea ja hurmaava kuin kukkulat, joilla se syntyy ja kasvaa; yhtä eläväinen ja tarkkapiirteinen kuin horisontteihin levittäytyneet vuoristot, jotka suojelevat maisemaa; virkistävä ja innolla poreileva kuin Alpeilta kukkuloille rynnistävä tuuli. Kylmänä tarjottuna herkkä ja kestävillä kuplilla varustettu moscato on kuin raikas suihku kesäsäällä”.