Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Mastrojanni

Mastrojanni

mastrojanni-6.jpg

Mastrojannin historia ulottuu vuoteen 1975 asti, million roomalainen lakimies Gabriele Mastrojanni osti San Pion ja Loreton tilat ja päätti istuttaa ensimmäiset viinitarhansa. Lajikkeeksi valikoitui Sangiovese Grosso, jonka istutustiheys 5700 köynnöstä per hehtaari mahdollistaa riittävän kilpailun köynnösten kesken sekä työskentelyn tarhoilla traktoreiden kanssa. Vuonna 1992 Andrea Machetti otti tilan toiminnan haltuunsa ja työskenteli väsymättä nostaakseen sen yhdeksi Montalcinon parhaista tiloista. Hän vietti lukuisia tunteja viinitarhoilla ja tunteekin köynnöksensä läpikotaisin. Samoihin aikoihin muualla viinintekijäkannuksensa hankkinut Maurizio Castelli aloitti tilan viinintekijänä - joskin kokien työnsä ennemminkin lääkärin toimena kuin viininvalmistaja. Maurizio pyrkii ennaltaehkäisemään ongelmia, joita kellarissa saattaisi tapahtua. Muuten viininvalmistusta kuvaa ns. non-interventionist-ajattelu. Vuonna 2008 tilan omistajuus vaihtui Francesco Illyn käsiin, mutta vanha Machettin ja Castellin johtama tiimi vastaa yhä tilan viinien tuotannosta.

Tarhojen köyhä maaperä koostuu pääasiassa savesta, vulkaanisesta tuhkasta, muinaisen joen muovaamista kivistä ja hiekkakivestä. Noin 40-vuotiaat köynnökset ovat pakotettuja juurtumaan syvälle maahan ravinteita etsiessään, minkä vuoksi ne tuottavat konsentroituneita rypäleitä kaakkoon, etelään ja lounaaseen suuntaavilta rinteiltä. Ilmasto on keski-italialaisittain köynnösten kasvuaikana kesällä kuiva, joten talven aikana maaperään varastoituva sadevesi tulee tarpeeseen. Kesän lämpötilat kohoavat päivisin usein 33-40°C, minkä lisäksi Mistral ja Libeccio -tuulet ennestään haihduttavat köynnösten saatavilla olevaa vettä. Tuulet kuitenkin auttavat hyönteisten ja kasvitautien hallinnassa, sekä viilentävät erityisesti öitä, jolloin lämpötilat laskevat usein 17-21°C muodostaen noin 15°C lämpötilaerot päivän ja yön välillä. Tämän vuoksi rypäleiden kuoret varastoivat paljon normaalia enemmän väriämuodostavia antosyaaneja, terveydelle hyödyllistä resveratrolia ja suutuntumasta vastaavia tanniineja. Paitsi että nämä antioksidantit ovat hyväksi ihmisten terveyksille, ne estävät myös viiniä hapettumasta, mikä takaa sille pitkän pullokypsytysiän.

Kellareissa Mastrojanni käyttää sekä lasitettuja että lasittamattomia isoja betonitankkeja. Niiden avulla käymislämpötilat saadaan pysymään matalina ja tasaisina, mikä mahdollistaa optimaalisen värin, tanniinien ja rakenteen uuttumisen rypäleiden kuorista. Betonitankit mahdollistavat viinien mikrohapettumisen käymisen aikana, jolloin viinien hapokkuus ja tanniinisuus saavuttavat tasapainon. Vuodesta 2008 alkaen kaikki rypäleet on valikoitu sortteerauspöydällä, jossa niitä valikoivat terttu tertulta 6-8 ihmistä. Näin vain terveimmät ja täydellisen kypsyyden saavuttaneet Sangiovese-rypäleet päätyvät lopullisiin viineihin.