Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Loewen Eng

Carl Loewen on perinteikäs viinitalo Saksan Moselissa ja sen historia ulottuu aina vuoteen 1803, jolloin talon ensimmäiset Maximiner Klosterlayssa sijaitsevat tarhat ostettiin. Samat tarhat ovat edelleenkin Loewenin tuotannon ytimessä. Toimintaa laajennettiin vuonna 2008, kun Carl Loewen hankki omistukseensa Carl Schmitt-Wagner -nimisen viinitalon Maximin Herrenbergistä. Tarhojen vuonna 1896 istutetut riesling-köynnökset kuuluvat maailman vanhimpiin.

Weingut Carl Loewen on ainoastaan riesling-viinien tuotantoon keskittyvä perhetila. Isä Karl Josefin työparina toimii hänen poikansa Christopher. Heidän mukaansa Moselin riesling on parhaimmillaan kepeä, mutta täynnä luonnetta. Tähän ideaaliin pyritään huippulaadukkaan terroirin, vanhojen köynnösten sekä mahdollisimman luonnonmukaisen ja perinteisen viininviljelyn myötä. Rypäleiden ja terroirin ominaispiirteiden halutaan maistuvan viinissä, joten kellarissa pyritään puuttumaan viininvalmistusprosessiin mahdollisimman vähän.

Carl Loewen

Loewen portrait

Carl Loewen is one of Germany's best rated wineries that is located in Mosel. Its history goes back to 1803 when the Loewen family bought their first vineyards in Maximiner Klosterlay. This vineyard is still at the core of Loewen’s production. They expanded production in 2008 by purchasing the Carl Schmitt-Wagner winery in Herrenberg. The vines, planted in 1896, are among the oldest Rieslings in the world.

Weingut Carl Loewen is a family owned winery that specialises in just one noble grape, Riesling. Running the property are Karl Josef and his son Christopher, winemaker of the year 2017 by Stuart Pigott, one of the leading wine reviewers. According to Karl Josef and Christopher, Mosel Riesling is at its best when it is light in body but still full of character. They reach this ideal through an exceptional terroir, old vines and as natural and traditional winemaking as possible. They want the terroir and typicity of the grape to shine in their wines so they intervene as little as possible in the winery.