Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Les Vins Pirouettes

Les Vins Pirouettes

19577120_1963256807287744_5114894026476014523_o.jpg

Les Vins Pirouettes on natural-viinipiireissä suurta arvostusta nauttivan Christian Binnerin luoma viiniyhteisö, joka tarjoaa nuorille alsacelaisille pientuottajille mahdollisuuden tuottaa ja pullottaa omia alkuviinejä, sen sijaan, että myisivät rypäleensä isommille co-operatiiveille. Binner tuo yhteisöön 20-vuoden kokemuksensa natural-viininteossa ja luo uniikkeja viinejä yhdessä valikoitujen luomu- ja biodynaamisten viljelijöiden kanssa. Jokainen cuvée on oma yksilönsä, tuotettu viljelijän omalla tilalla ja nimetty kyseisen viljelijän mukaan. Binnerin mukana tulee lisäksi uudenlaista markkinointiajattelua sekä jo olemassa olevat jakelukanavat. Projektin pyörittämisessä Binneriä avustavat enologit Pierre Sanchez ja Xavier Couturier sekä markkinointipuolesta vastaava Vanessa Letort. 

Ansiokkaana viinitehtailijana tunnetulta Binneriltä löytyy kokemusta mistä ammentaa, sillä Binnerin suku on viljellyt ja valmistanut viiniä sukupolvien ajan Ammerschwihrissa eteläisessä Alsacessa, lyhyen ajomatkan päässä Colmarin kaupungista. Sukutilan hallussa on useita Grand Cru -palstoja, joihin lukeutuvat Schlossbergin kukkula sekä lähistöllä sijaitsevat Wineck Schlossberg ja Kaefferkopf. Omasta menestyksestään Binner antaa tunnustusta isälleen, jolle luomuviljely, manuaalinen sadonkorjuu ja villihiivojen käyttö ovat pitkään olleet luontaisia menetelmiä. Viinien suodattaminen ja sulfiittien lisäys on kuitenkin ollut aikoinaan tavanomaista. Vuonna 1998 tila sai vieraakseen natural-viinien pionäärin Marcel Lapierren, jonka viinintekofilosofia ja kellarimenetelmät inspiroivat Binneriä luopumaan ylimääräisistä toimenpiteistä viininteossa ja siirtymään kokonaisvaltaisesti natural-viinien tuotantoon. 

Tarhojen viljelyssä Binner luottaa biodynaamisiin oppeihin ja rakennutti vuonna 2012 tilalle paikallisesta vaaleasta puusta ja kivestä uuden viininvalmistamon, josta tarmokkaan viinintekijän mukaan huokuu Steinerin antroposofiaa mukailevaa harmoonista energiaa. 

Oman viinintuotantonsa ohella Binner jakaa tietotaitoaan Les Vins Pirouettes -yhteisölle. Viininteon tulisi Binnerin mielestä olla spontaania ja kokeellista sekä luovaa ja persoonallista. Pirouettes -nimi juontuu projektin luonteesta. Yhdessä tuotetut viiniblendit ovat Binnerin mukaan “kuin hienoja piruetteja – kauniita taiteellisia kuvioita, jotka syntyvät tietynlaisten taitojen tuloksena”.