Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Laurent Barth

Juuri kun luulimme, että alsacelaiset gewürztraminerit ja pinot blancit ovat tylsiä ja ennalta-arvattavia! Laurent Barthin tila sijaitsee Bennwihrissä ja on mainio esimerkki viinimaailman yhden miehen showsta. Laurent Barthin tarhojen pinta-ala on yhteensä alle neljä hehtaaria, minkä seurauksena tilan kokonaistuotanto jää vaivaiseen 15.000 pulloon. Barth on todellinen mikrotuottaja vai tulisiko jo puhua nanotuottajasta?

Ilmaston lämpeneminen on vaikuttanut Alsaceen merkittävästi. Kuumat kesät ovat tehneet monien alueen tuottajien viineistä raskaita, vähähappoisia ja latteita. Viineissä on runsaasti aromeja ja makua, mutta niiden kulautuskarisma ei ole kunnossa; toista lasillista ei tee mieli nauttia, mikä kielii ongelmista. Laurentin kohdalla dilemmaa ei ole, sillä jopa hänen gewürztraminerinsa on ensisijaisesti raikas ja vasta sitten sen jälkeen kukkea.

Laurent teki ensimmäisen viininsä vuonna 2004, viisi vuotta sen jälkeen kun tila oli siirtynyt hänen käsiinsä edeltävältä sukupolvelta. Tätä ennen hän oli harjoitellut viinintekoa eri puolilla maailmaa, aina Australiasta Intiaan ja Kaliforniasta Libanoniin. Pienen koon lisäksi tilan satomäärät ovat hyvin matalat: alueen suurin alueella sallittu kilomäärä on 80 hl/ha, mutta Laurent tähtää omassa tuotannossaan vain 40 hehtolitraan hehtaarilta, jotta viinien laatu olisi niin korkea kuin on mahdollista.

Maaperä Laurentin tarhojen eri palstojen välillä vaihtelee hyvin paljon ja sieltä löytyy mm. savimaata, merkeliä sekä hiekan ja pikkukivien sekaista lietemaata. Tarhoja viljellään biodynaamisin periaattein, ja viinit käyvät spontaanisti ilman lisättyjä hiivoja. Lopputulos on raikas, eloisa ja puhtaan makuinen. Lasillinen tätä muuttaa paatuneimmankin viininystävän käsityksen Alsacen mahdollisuuksista.

Laurent Barth

laurent-barth-large-1024x490.jpg

Laurent Barthin pieni biodynaaminen viinitila sijaitsee Ranskan Alsacen Bennwihrissä, 10 kilometria pohjoiseen Colmarista. Tila on mainio esimerkki viinimaailman yhden miehen showsta. Laurent Barthin tarhojen pinta-ala on yhteensä alle neljä hehtaaria, minkä seurauksena tilan kokonaistuotanto jää vaivaiseen 15.000 pulloon. Barth on todellinen mikrotuottaja, vai tulisiko jo puhua nanotuottajasta? Tämän vuoksi myös Viinitien saatavuudet ovat rajoitettuja.

Barthin viiniköynnökset jakautuvat 28:lle pienelle palstalle. Maaperän koostumus eri palstojen välillä vaihtelee hyvin paljon. Maaperästä löytyy mm. savimaata, merkeliä sekä hiekan ja pikkukivien sekaista lietemaata. Nuorimmat köynnökset ovat noin 5-vuotiaita, vanhimmat jopa 60-vuotiaita; keskimäärin kuitenkin noin 30-vuotiaita. Tarhoja viljellään biodynaamisin periaattein ja viininvalimistuksen ideologia nojaa minimaaliseen interventioon. Viinit käyvät spontaanisti ilman lisättyjä hiivoja. Viininvalmistus tekniikat ovat hyvin perinteisiä, eikä modernia kikkailua, kuten suodatusta tai kirkastusta harrasteta lainkaan. Barth tekee viinejä niin naturellein menetelmin kuin se suinkin on mahdollista hyvien ja aitojen lopputulosten puitteissa – sulfiitteja lisätään toisinaan, mutta määrät ovat minimaalisia. 

Laurent teki ensimmäisen viininsä vuonna 2004, viisi vuotta sen jälkeen kun tila oli siirtynyt hänen käsiinsä edeltävältä sukupolvelta. Tätä ennen hän oli harjoitellut viinintekoa eri puolilla maailmaa, aina Australiasta Intiaan ja Kaliforniasta Libanoniin. Pienen koon lisäksi tilan satomäärät ovat hyvin matalat: alueen suurin alueella sallittu kilomäärä on 80 hl/ha, mutta Laurent tähtää omassa tuotannossaan vain 40 hehtolitraan hehtaarilta, jotta viinien laatu olisi niin korkea kuin on mahdollista.

Ilmaston lämpeneminen on vaikuttanut Alsaceen merkittävästi. Kuumat kesät ovat tehneet monien alueen tuottajien viineistä raskaita, vähähappoisia ja latteita. Viineissä on runsaasti aromeja ja makua, mutta niiden kulautuskarisma ei ole kunnossa; toista lasillista ei tee mieli nauttia, mikä kielii ongelmista. Laurentin kohdalla dilemmaa ei ole, sillä jopa hänen gewürztraminerinsa on ensisijaisesti raikas ja vasta sitten sen jälkeen kukkea.