Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Julicher Estate

Julicher on pienikokoinen perhetuottaja Uuden-Seelannin Martinborough’ssa. Tila tunnetaan etenkin laadukkaista Pinot Noireistaan, mutta valmistaa erinomaisia viinejä myös Sauvignon Blancista, Rieslingistä ja Chardonnaysta.

Julicherin tarina sai alkunsa reilu kymmenen vuotta sitten, kun leppoisia eläkepäiviään tuonnemmaksi siirtänyt Wim Julicher päätti ostaa vaimonsa Suen kanssa 20 hehtaaria työstämätöntä maata, joka oli tarkoitus muuttaa öljyntuottamiseen soveltuvaksi oliivilehdoksi. Uuden Seelannin armoton ilmasto oli kuitenkin toista mieltä nujertaessaan 2000 oliivipuuta hengiltä yhden talven aikana. Oli aika kehittää suunnitelma-b, joka sisälsi sellaisten kasvien istuttamisen, mitkä olisivat jopa kovapintaisia oliivipuita sitkeämpiä. Lopputuloksena syntyivät viinitarhat, joiden tuottamista rypäleistä on valmistettu muun muassa maan parhaimmaksi valittua pinot noiria. Toisinaan oikeaan lopputulokseen päädytään kiertotietä!

Tila sijaitsee Wairarapan alueella, Uuden Seelannin pohjoissaaren kaakkoiskulmassa noin tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista Wellingtonista. Tarhat ovat Te Munan laaksossa, jossa rypäleet kasvavat entisen joenuoman kivisillä terasseilla. Alueen ilmasto on samankaltainen kuin Ranskan Burgundyssa, joskin aavistuksen viileämpi korkeamman sijaintinsa vuoksi. Kesät ovat pitkiä ja sademääriltään vähäisiä. Vanhojen kiviterassien maaperä on hyvin mineraalinen ja muodostaa yhdessä paikallisen mikroilmaston kanssa erinomaiset olosuhteet laadukkaiden rypäleiden kasvattamiselle.

Julicherin viinintekijänä toimii lahjakas suomalainen enologi Outi Jakovirta. Outin osaamisesta kertoo muun muassa hänen valmistamansa Julicher Estate Pinot Noir 2006:n valinta NZ International Wine Show’ssa Uuden-Seelannin parhaimmaksi viiniksi. Outi on hankkinut enologin tutkintonsa Uuden-Seelannin Lincolnin yliopistosta, ja hänen aikaisempia työnantajiaan ovat olleet muun muassa Jorge Ordoñez Espanjassa, Dr. Loosen Saksassa, Chapoutier Ranskassa ja Martinborough Vineyards Uudessa Seelannissa. Mikäli merkit pitävät paikkansa, vuoden viini oli Outin kohdalla vasta alkusoitto tulevalle.

Tuottajan kotisivu: www.julicher.co.nz

Julicher Estate

Julicher on pienikokoinen perhetuottaja Uuden-Seelannin Martinborough’ssa. Tila tunnetaan etenkin laadukkaista Pinot Noireistaan, mutta valmistaa erinomaisia viinejä myös Sauvignon Blancista, Rieslingistä ja Chardonnaysta.

Julicherin tarina sai alkunsa reilu kymmenen vuotta sitten, kun leppoisia eläkepäiviään tuonnemmaksi siirtänyt Wim Julicher päätti ostaa vaimonsa Suen kanssa 20 hehtaaria työstämätöntä maata, joka oli tarkoitus muuttaa öljyntuottamiseen soveltuvaksi oliivilehdoksi. Uuden Seelannin armoton ilmasto oli kuitenkin toista mieltä nujertaessaan 2000 oliivipuuta hengiltä yhden talven aikana. Oli aika kehittää suunnitelma-b, joka sisälsi sellaisten kasvien istuttamisen, mitkä olisivat jopa kovapintaisia oliivipuita sitkeämpiä. Lopputuloksena syntyivät viinitarhat, joiden tuottamista rypäleistä on valmistettu muun muassa maan parhaimmaksi valittua pinot noiria. Toisinaan oikeaan lopputulokseen päädytään kiertotietä!

Tila sijaitsee Wairarapan alueella, Uuden Seelannin pohjoissaaren kaakkoiskulmassa noin tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista Wellingtonista. Tarhat ovat Te Munan laaksossa, jossa rypäleet kasvavat entisen joenuoman kivisillä terasseilla. Alueen ilmasto on samankaltainen kuin Ranskan Burgundyssa, joskin aavistuksen viileämpi korkeamman sijaintinsa vuoksi. Kesät ovat pitkiä ja sademääriltään vähäisiä. Vanhojen kiviterassien maaperä on hyvin mineraalinen ja muodostaa yhdessä paikallisen mikroilmaston kanssa erinomaiset olosuhteet laadukkaiden rypäleiden kasvattamiselle.

Julicherin viinintekijänä toimii lahjakas suomalainen enologi Outi Jakovirta. Outin osaamisesta kertoo muun muassa hänen valmistamansa Julicher Estate Pinot Noir 2006:n valinta NZ International Wine Show’ssa Uuden-Seelannin parhaimmaksi viiniksi. Outi on hankkinut enologin tutkintonsa Uuden-Seelannin Lincolnin yliopistosta, ja hänen aikaisempia työnantajiaan ovat olleet muun muassa Jorge Ordoñez Espanjassa, Dr. Loosen Saksassa, Chapoutier Ranskassa ja Martinborough Vineyards Uudessa Seelannissa. Mikäli merkit pitävät paikkansa, vuoden viini oli Outin kohdalla vasta alkusoitto tulevalle.