Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Julicher Eng

Julicher on pienikokoinen perheomisteinen viinitila Uuden-Seelannin Martinborough’ssa. Tila tunnetaan etenkin laadukkaista Pinot Noireistaan, mutta valmistaa erinomaisia viinejä myös Sauvignon Blancista, Rieslingistä ja Chardonnaysta.

Julicherin tarina sai alkunsa reilu kymmenen vuotta sitten, kun leppoisia eläkepäiviään tuonnemmaksi siirtänyt Wim Julicher päätti ostaa vaimonsa Suen kanssa 20 hehtaaria työstämätöntä maata, joka oli tarkoitus muuttaa öljyntuottamiseen soveltuvaksi oliivilehdoksi. Uuden Seelannin armoton ilmasto oli kuitenkin toista mieltä nujertaessaan 2000 oliivipuuta hengiltä yhden talven aikana. Oli aika kehittää suunnitelma-b, joka sisälsi sellaisten kasvien istuttamisen, mitkä olisivat jopa kovapintaisia oliivipuita sitkeämpiä. Lopputuloksena syntyivät viinitarhat, joiden tuottamista rypäleistä on valmistettu muun muassa maan parhaimmaksi valittua pinot noiria. Toisinaan oikeaan lopputulokseen päädytään kiertotietä!

Tila sijaitsee Wairarapan alueella, Uuden Seelannin pohjoissaaren kaakkoiskulmassa noin tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista Wellingtonista. Tarhat ovat Te Munan laaksossa, jossa rypäleet kasvavat entisen joenuoman kivisillä terasseilla. Alueen ilmasto on samankaltainen kuin Ranskan Burgundyssa, joskin aavistuksen viileämpi korkeamman sijaintinsa vuoksi. Kesät ovat pitkiä ja sademääriltään vähäisiä. Vanhojen kiviterassien maaperä on hyvin mineraalinen ja muodostaa yhdessä paikallisen mikroilmaston kanssa erinomaiset olosuhteet laadukkaiden rypäleiden kasvattamiselle.

Julicherin viinintekijänä toimii lahjakas suomalainen enologi Outi Jakovirta. Outin osaamisesta kertoo muun muassa hänen valmistamansa Julicher Estate Pinot Noir 2006:n valinta NZ International Wine Show’ssa Uuden-Seelannin parhaimmaksi viiniksi. Outi on hankkinut enologin tutkintonsa Uuden-Seelannin Lincolnin yliopistosta, ja hänen aikaisempia työnantajiaan ovat olleet muun muassa Jorge Ordoñez Espanjassa, Dr. Loosen Saksassa, Chapoutier Ranskassa ja Martinborough Vineyards Uudessa Seelannissa. Mikäli merkit pitävät paikkansa, vuoden viini oli Outin kohdalla vasta alkusoitto tulevalle.

Tuottajan kotisivu: www.julicher.co.nz

Julicher Estate

Julicher is a small family winery in Marlborough, New Zealand. The winery is known for its quality Pinot Noir but they also produce great wines from Sauvignon Blanc, Riesling and Chardonnay.

Julicher’s story begins a decade ago when Wim Julicher and his wife Sue decided to postpone retirement and purchased 20 hectares of unplanted land. They intended to turn it into an olive grove for the production of olive oil. New Zealand’s merciless climate had a different opinion and killed off 2000 trees in a single winter. It was time for plan B – to plant something even more resilient and hardy than the olive tree. The result was a vineyard which has produced grapes for what was chosen as the best Pinot Noir of the country. Sometimes the right result is achieved through a detour!

The estate is situated in Wairarapa in the southwest tip of the North Island about an hour’s drive from New Zealand’s capital city, Wellington. The vineyards are in the Te Muna valley where grapes grow on the stone terraces of an old river bed. The climate is similar to that of Burgundy – just at touch cooler because of the higher elevation. Summers are long generally with low precipitation. The soils of the old stone terraces is very mineral and together with the local microclimate provides excellent growing conditions for quality grapes.

Julicher’s winemaker is the talented Finn, Outi Jakovirta. Proof of Outi’s expertise is that her Julicher Estate Pinot Noir 2006 was chosen the best wine of New Zealand in the NZ International Wine Show. Outi studied oenology at Lincoln University and New Zealand and has previously worked with Jorge Ordoñez in Spain, Dr. Loosen in Germany, Chapoutier in France and Martinborough Vineyards in New Zealand. All the signs suggest that winning the wine of the year is just a prelude of things to come for Outi.