Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Immich Batterieberg Eng

Immich-Batterieberg kuuluu Moselin laakson vanhimpiin tiloihin: tilan juuret voidaan jäljittää vuoteen 1425 saakka. Tilan kannalta merkittävin seikka tapahtui 1800-luvun puolessa välissä, jolloin Immichin perhe päätti hieman muokata maastoa ja käytännössä räjäytti tuhansilla kiloilla mustaa ruutia kokonaisen vuoren rinteen taivaan tuuliin. Savun keskelle jäi Batteriebergin palsta, jota pidetään tätä nykyä eräänä Moselin laakson parhaimpana paikkana rieslingin kasvattamiseen! Hullu maailma, huikea historia.

Enkirchsissä sijaitsevan Immich-Batteriebergin tarhat sijaitsevat liki pystysuorilla rinteillä Mosel-joen välittömässä läheisyydessä. Tilan erikoisuus ovat varsin vanhat riesling köynnökset, joita ei ole vartettu amerikkalaiseen köynnösjuureen, mikä tekee niistä äärimmäisiä poikkeuksia Euroopan mantereella.

Kellarin puolella ei käytetä teollisia hiivoja, eikä viinejä suodateta hienovaraisimpienkin aromien säilyttämisen vuoksi. Viineistä vastaavan Gernot Kollmannin johdolla viinit käytetään loppuun asti kuiviksi, ellei kyse ole erityisesti auslese-tyylistä. Viinitekijä Kolmann on kerännyt laajalti arvostusta ja häntä pidetään Moselin kuivien rieslingien ihmemiehenä. Hänen mukaansa rieslingillä saa olla villikin persoona, kunhan lopputulos on täydellisessä tasapainossa. Jos haluat maistaa Moselin huikean kasvuympäristön ja poikkeuksellisen näkemyksellisen viininteon liittoa, kaada lasiisi Immich-Batteriebergia!

Immich-Batterieberg

Näyttökuva 2017-3-20 kello 15.22.46.png

Immich-Batterieberg is one of Mosel’s oldest properties: the roots of the winery can be traced back to 1425. One of the most important events for the winery happened in the mid 19th century when the Immich family decided to do a bit of landscape architecture by blowing up a whole mountainside with thousands of kilos of explosives. In the middle of the gunpowder smoke was the Batterieberg vineyard which is now considered one of Mosel’s best areas for growing Riesling. A mad world and staggering history.

Situated in Enkirch, the vineyards of Immich-Batterieberg are on almost vertical slopes in the immediate vicinity of the Mosel River. The winery’s specialty are the old Riesling vines that remain ungrafted to American rootstock which makes them extremely rare in Europe.

No commercial yeasts are used in the cellar and wines aren’t filtered so that they would retain the most nuanced aromatics. Under the winemaker Gernot Kollmann, the wines are fermented fully dry except for the Auslese style. Kollmann has received much praise as a winemaker and he is considered a magician when it comes to dry Mosel Riesling. He believes that Riesling is allowed to have a wild personality as long as the end result is in perfect balance. If you want to taste the marriage of Mosel’s extraordinary environment to exceptional winemaking vision, pour yourself a glass of Immich-Batterieberg!