Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Hout Bay Vineyards

Hout Bay Vineyards

Hout Bay Vineyards on vain reilut kaksi hehtaaria kattava viinitila, joka sijaitsee Atlantin valtameren rannalla, kivenheiton päässä Constantian viinialueesta. Hout Bayssa, noin 15 kilometriä Kapkaupungista etelään, on vain muutama pienikokoinen viinitila. Hout Bayn alue kohoaa jyrkkänä rannikolta ja sen länteen ja etelään suuntautuvat rinteet nauttivat meren viilentävästä vaikutuksesta. 

Hout Bay Vineyardsin alkutaival oli haasteita täynnä. Aviopari Cathy ja Peter istuttivat tilan ensimmäiset köynnökset vuonna 2003. Sadonkorjuun korvilla viinipalstoille ruiskutettiin kasvimyrkkyä, kun tarkoituksen oli ruiskuttaa tuholaismyrkkyä. Harmillinen erehdys koitui kohtalokkaaksi. Pariskunta menetti koko rypälesatonsa, minkä lisäksi köynnökset kärsivät siinä määrin, että ne päätettin repiä maasta kokonaan. Uusien köynnösten istutuksessa ja kasvatuksessa vierähti seuraavat vuodet ja tilan ensimmäinen sato saatiin vasta tammikuussa 2008. Kyseinen vuosikerta, pariskunnan ensimmäinen oman tuotannon kuohuviini, laskettiin myyntiin kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2011. 

Hout Bay Vineyards tuottaa laatukuohuviiniä, pieniä määriä valko-, rosé- ja punaviiniä sekä väkevöityä port-tyyppistä viiniä. Viinitilan omilta viinitarhoilta saatavien rypäleiden ensimmäisen puristuksen mehu käytetään yksiomaan samppanjamenetelmällä valmistettavaan Cap Classique -kuohuviinin tuotantoon. Toisen puristuksen mehusta tehdään roséta. Valkoviinien sauvignon blanc -rypäleet ostetaan sopimustuottajilta Hout Bayn laaksosta ja punaviinin merlot ja shiraz-rypäleet Stellenboschista.