Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Heinrich Eng

Gernot Heinrich on yksi Itävallan parhaista viinintekijöistä – hän saa säännöllisesti täydet viisi tähteä Peter Moserin Falstaff-oppaassa ja hänen huippuviininsä Salzberg nauttii kansainvälisestä kulttimaineessa.

Golsissa, Neusiedlersee-järven liepeillä sijaitseva Heinrich tuottaa lähes pelkästään punaviiniä ja hyödyntää luonnonmukaisuutta korostavia biodynaamisia periaatteita tarhoillaan. Gernot kasvattaa perinteisiä alueen rypäleitä, kuten zweigeltiä, blaufränkischiä ja st. laurentia, mutta on myös istuttanut kansainvälisiä rypäleitä kuten merlot’ta ja pinot noiria. Alue hyötyy Unkarin suunnalta puhaltavasta lämpimästä tuulesta, mikä mahdollistaa täyteläisten punaviinien valmistamisen. Unohda ajatukset laihanpuoleisista saksalaisista liemistä, Itävalta on täysiverinen punaviinimaa.

Heinrich valmistaa neljää varietaaliviiniä – Zweigeltia, Blaufränkischiä, St. Laurentia ja Pinot Noiria ja neljää sekoitetta, REDia, Pannobilea, Gabarinzaa ja Salzbergia. Viinit ovat puhdaspiirteisiä ja konsentroituneita ja ne tasapainoilevat hienosti modernin ja perinteisen tyylin välillä. Tammen käyttö on tyylikästä, eikä painavaa suutuntumaa metsästetä balanssin kustannuksella. Viimeisen vuosikymmenen aikana Heinrichin viinit ovat muuttuneet aikaisempia vuosia elegantimpaan suuntaan ja kuuluvat kiistatta Itävallan punaviinien parhaimmistoon.

Heinrich

Näyttökuva 2017-3-20 kello 14.46.31.png

Gernot Heinrich is one of Austria’s best winemakers – he regularly receives five stars in Peter Moser’s Falstaff guide and his top wine, Salzberg, has achieved international cult status. Located in Gols near the Neusiedlersee lake, Heinrich produces almost only red wine.

The winery uses biodynamic practices in the vineyards and emphasizes naturalness. Gernot grows the traditional local grape varieties like Zweigelt, Blaufränkisch and St. Laurent but he has also planted international varieties like Merlot and Pinot Noir. This part of Austria benefits from warm winds blowing in from Hungary which makes it possible to make full-bodied reds. Forget any ideas about thin, insipid wines, Austria is a land of sturdy reds.

Heinrich produces four varietal wines – Zweigelt, Blaufränkisch, St. Laurent and Pinot noir – and four blends – Red, Pannobile, Gabarinza and Salzberg. The wines are pure and concentrated and they have a fine balance between modern and traditional styles. Use of oak is judicious and balance is never compromised in order to make a full-bodied wine. During the past decade Heinrich’s wines have moved to a more elegant style and they are without doubt among Austria’s best reds.