Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Groote Post

Groote Post

Tilan nimi juontaa 1800-luvulla käytettyihin suojiin, joihin lihakarja ajettiin laiduntamaan. Nämä suojat tarjosivat turvan khoikhoi-kansan karjanryöstöreissuilta, ja yksi tärkeimmistä ja isoimmista suojista oli nimeltään Groote Post. Ajansaatossa tila on toiminut muunmuassa kotina Hildagonda Duckittille, yhdelle ensimmäisistä eteläafrikkalaisista ruokakirjailijoista. Vuonna 1957 vankasti karjamaatalouteen liitetty tila siirtyi meijerisuvun jälkeläisten Peter ja Nick Pentzin käsiin, jotka alkoivat muuntaa tilaa viininvalmistukseen. Viinitarhojen kymmenen vuotta kestänyt istutusprosessi saatiin valmiiksi vuonna 2002, tosin kuten jokainen tarhalla työskennellyt tietää, kyse on ainiaan jatkuvasta prosessista. Vuonna 2001 Pentzin möivät aiemmin laiduntamansa Holstein-karjansa keskittyen pelkästään viinintuotantoon. Darling Hillsissä, Cape West Coastilla sijaitseva tila hyötyy läheisen valtameren alueelle tuomasta viileästä ilmasta. Pentzit kävivät läpi 1000 hehtaarin kokoisen alueen potentiaalista viinitarhaa, mutta istuttivat vain 107 hehtaaria. Tuotetuista rypäleistä vain parhaimmat vinifioidaan ja loput myydään muille tuottajille. Viinitarhat sijaitsevat Kapokbergin etelään viettävillä rinteillä, joilta näkyy Atlantin valtameri. Tarhat kohoavat 200-450 metrin korkeudessa meren pinnan yläpuolella. Tarhojen maaperä on syvä ja vettä hyvin sitova, joten keinotekoisia kastelujärjestelmiä ei tarvita. Viinitarhojen hoidossa Pentzien apuna on konsultti Johan Pienaar.

Oma kellari rakennettiin ensimmäistä, vuoden 1999 sadonkorjuuta varten viereisen Klawer Valleyn tilan vanhoihin kunnostettuihin rakenteisiin. Viinintekijänä toimii Lukas Wentzel, joka kannattaa rypäleiden helläotteista käsittelyä. Rypäleet poimitaan käsin pieniin laatikoihin valikoiden vain terttujen kypsimmät rypäleet. Lisäksi rypäleet sortteerataan vielä viinimöllä ennen niiden prosessointia. Interventiot pidetään minimaalisina, joten pumppujen käyttö on vähäistä eikä viinejä kirkasteta tai suodateta turhaan.