Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Fredi Torres

Fredi Torres on kiireinen mies. Herran Instagram-tiliä seuratessa välittyy kuva jatkuvassa liikkeessä olevasta multitaskaajasta, joka suhaa vauhdilla viinialueelta toiselle, nauttien siinä sivussa toinen toistaan mielenkiintoisempia viinejä. Mielikuva ei liene kovinkaan kaukana totuudesta, sillä galicialaissyntyisellä Torresilla on samanaikaisesti työn alla useampi viiniprojekti eri puolilla Espanjaa.

Galicialaiselta maatilalta 5-vuotiaana Sveitsiin muuttanut Torres aloitti työuransa tanssimusiikin parissa ja toimi 1990-luvun alusta kansainvälisestikin tunnettuna tekno- ja house-DJ:nä. Isot kaupungit ja ainainen juhliminen rupesi kuitenkin vuosituhannen taitteessa tuntumaan saman toistolta ja Torres alkoi kaipaamaan rauhallisemman ja luonnonmukaisemman elämän pariin. Torresin mieleen oli aikanaan painunut ensimmäisten viiniostosten joukossa olleen tunnetun espanjalaisen viinitilan Torresin Mas La Plana -niminen viini. Oman sukunimen näkeminen viinipullon kyljessä oli aiheuttanut miehessä välitöntä hilpeyden tunnetta. Muistosta alkoi intensiivinen tutkimusmatka viinimaailman syövereihin, eikä aikaakaan kun Torres löysi itsensä opiskelemasta viininviljelyä ja suorittamassa enologin tutkintoa Sveitsissä. Aiemmat tuhannen euron suuruiset päivittäiset keikka-ansiot vaihtuivat tuhannen euron kuukausituloihin ja yöelämän glamour ja loiste “rikin ja kompostin lemuun”, kuten mies itse hymähdellen muistelee. 

Vuonna 2002 Torres tutustui Kataloniassa Prioratin viinialueella sijaitsevan Clos Mogadorin tuotantoon ja löysi tilan kautta aivan uudenlaisen viiniyhteisön kaukana Riojan ja Ribera del Dueron parrasvaloista. Torresia kiehtoi yhteisön boheemi elämäntyyli ja vapaamielisempi asenne viinintekoa kohtaan. Prioratin ainutlaatuinen maaperä ja alueen vanhat köynnökset tekivät myös Torresiin vaikutuksen. Mogadorin tilalta löytyi sopiva pesti ja muutto Prioratiin tuntui luonnolliselta askeleelta. Mogadorilta Torres siirtyi myöhemmin Saó del Costerin yhteistyökumppaniksi ja enologiksi, kunnes Fredin oma brändi, Fredi Torres Viticultor, sai vihdoin alkunsa vuonna 2013. Torres hankki itselleen 8,5 hehtaarin kokoisen maapalan Gratallopsin kylän liepeiltä, josta 3 hehtaaria valikoitui viinitarhoiksi. Viime vuosina hän on elvyttänyt tilallaan ikivanhoja hylättyjä köynnöksiä ja istuttanut korkeimmille rinteille ahkeraan uusia juurakoita, joista tulevaisuudessa vartetaan Carignan-, Garnacha-, Syrah-, Macabeo-, Pedro Ximénez- ja Malvasia de Sitges-köynnöksiä.

Vaikka Priorat toimii Torresin tukikohtana ovat lukemattomat erilaiset viiniprojektit ja yhteistyökuviot vieneet miestä muun muuassa takaisin Galiciaan, Ribeira Sacran jyrkille rinteille (Silice Viticultores) ja Rias Baixasin yli satavuotiaiden köynnösten pariin. Kataloniassa Torresia ovat viime aikoina pitäneet kiireisinä Montsantissa meneillään oleva Lectores Vini -yhteistyö Antoine Toutonin kanssa ja Conca de Barberássa viiniprojekti Barcelonan ensimmäisiä natural-viinikauppoja avanneen Marc Lechan seurassa. 

Kaikkia Fredin projekteja yhdistää sama filosofia. Torres löysi jo alkuvaiheessa yhteyden luonnonmukaisiin viljelymetodeihin ja natural-menetelmiin viininteossa. Tarhoja viljellään luomumenetelmin ja työstetään biodynaamisin opein. Kellareissa noudatetaan minimaalisen intervention periaatetta. Viinit käyvät villihiivojen avulla eikä viinejä kirkasteta tai suodateta. Sulfiittia viineihin lisätään minimaalinen määrä. 

Prioratissa ja sen kupeessa sijaitsevassa Montsantissa Garnacha-rypäleet poimitaan aikaisessa vaiheessa, jotta niiden vivahteikkaat ominaisuudet saataisiin talteen, ennen kuin aurinko ehtii kypsyttämään rypäleitä liikaa. Käymisvaiheessa suositaan kevyttä maseraatiota, jotta lopputulos olisi totuttua Priorat-tyyliä kepeämpää ja raikkaampaa. Erittäin freesillä otteella viinejään tuottava Torres ei turhaan ole saanut lempinimeä “Fresquito”, eli englanniksi “The fresh one”.

Fredi Torres

fred.torres1.jpg

Fredi Torres on kiireinen mies. Herran Instagram-tiliä seuratessa välittyy kuva jatkuvassa liikkeessä olevasta multitaskaajasta, joka suhaa vauhdilla viinialueelta toiselle, nauttien siinä sivussa toinen toistaan mielenkiintoisempia viinejä. Mielikuva ei liene kovinkaan kaukana totuudesta, sillä galicialaissyntyisellä Torresilla on samanaikaisesti työn alla useampi viiniprojekti eri puolilla Espanjaa.

Galicialainen kalastajasuvun poika muutti 5-vuotiaana äitinsä mukana Sveitsiin ja aloitti myöhemmässä vaiheessa työuransa tanssimusiikin parissa, toimien 1990-luvun alusta kansainvälisestikin tunnettuna tekno- ja house-DJ:nä. Isot kaupungit ja ainainen juhliminen rupesivat kuitenkin vuosituhannen taitteessa tuntumaan saman toistolta, ja Torres alkoi kaivata rauhallisemman ja luonnonmukaisemman elämän pariin. Torresin mieleen oli aikanaan painunut ensimmäisten viiniostosten joukossa olleen tunnetun espanjalaisen viinitilan, Torresin, Mas La Plana -niminen viini. Oman sukunimen näkeminen viinipullon kyljessä oli aiheuttanut miehessä välitöntä hilpeyden tunnetta. Muistosta alkoi intensiivinen tutkimusmatka viinimaailman syövereihin, ja vuonna 2001 Torres löysi itsensä opiskelemasta viininviljelyä ja suorittamassa enologin tutkintoa Sveitsissä. Aiemmat tuhannen euron päivittäiset keikka-ansiot vaihtuivat tuhannen euron kuukausituloihin ja yöelämän glamour ja loiste “rikin ja kompostin lemuun”, kuten mies itse hymähdellen muistelee. 

Vuonna 2002 Torres tutustui Kataloniassa Prioratin viinialueella vaikuttavan Clos Mogadorin tuotantoon ja löysi tilan kautta aivan uudenlaisen viiniyhteisön kaukana Riojan ja Ribera del Dueron parrasvaloista. Torresia kiehtoi yhteisön boheemi elämäntyyli ja vapaamielisempi asenne viinintekoa kohtaan. Prioratin ainutlaatuinen maaperä ja alueen vanhat köynnökset tekivät Torresiin myös vaikutuksen. Mogadorin tilalta löytyi sopiva pesti ja muutto Prioratiin tuntui luonnolliselta askeleelta. Mogadorilta Torres siirtyi myöhemmin Saó del Costerin yhteistyökumppaniksi ja enologiksi, kunnes Fredin oma brändi, Fredi Torres Viticultor, sai vihdoin alkunsa vuonna 2013. Torres hankki itselleen 8,5 hehtaarin kokoisen maapalan Gratallopsin kylän liepeiltä, josta 3 hehtaaria valikoitui viinitarhoiksi. Viime vuosina hän on elvyttänyt tilallaan ikivanhoja hylättyjä köynnöksiä ja istuttanut korkeimmille rinteille ahkeraan uusia juurakoita, joista vartetaan Carignan-, Garnacha-, Syrah-, Macabeo-, Pedro Ximénez- ja Malvasia de Sitges-köynnöksiä.

Vaikka Priorat toimii Torresin tukikohtana ovat lukemattomat erilaiset viiniprojektit ja yhteistyökuviot vieneet miestä muun muuassa takaisin Galiciaan, Ribeira Sacran jyrkille rinteille (Silice Viticultores) ja Rias Baixasin yli satavuotiaiden köynnösten pariin (Fredi Torres "Finca Maruxa"). Kataloniassa Torresia ovat viime aikoina pitäneet kiireisinä Montsantissa meneillään oleva Lectores Vini -yhteistyö Antoine Toutonin kanssa ja Conca de Barberàssa viiniprojekti Barcelonan ensimmäisiä natural-viinikauppoja avanneen Marc Lechan seurassa. 

Kaikkia Fredin projekteja yhdistää sama filosofia. Torres löysi jo alkuvaiheessa yhteyden luonnonmukaisiin viljelymetodeihin ja natural-menetelmiin viininteossa. Tarhoja viljellään luomumenetelmin ja työstetään biodynaamisin opein. Viljelijöilleen Torres maksaa rypäleistä enemmän kuin muut, mikä samanhenkisen filosofian kanssa mahdollistaa toimivan yhteistyön. Kellareissa noudatetaan minimaalisen intervention periaatteita. Viinit käyvät villihiivojen avulla, eikä viinejä kirkasteta tai suodateta. Sulfiittia viineihin lisätään minimaalinen määrä. 

Prioratissa ja sen kupeessa sijaitsevassa Montsantissa Garnacha-rypäleet poimitaan aikaisessa vaiheessa, jotta niiden vivahteikkaat ominaisuudet saataisiin talteen, ennen kuin aurinko ehtii kypsyttämään rypäleitä liikaa. Käymisvaiheessa suositaan kevyttä maseraatiota, jotta lopputulos olisi totuttua Priorat-tyyliä kepeämpää ja raikkaampaa. Erittäin freesillä otteella viinejään tuottava Torres ei siis turhaan ole saanut lempinimeä “Fresquito”, eli englanniksi “The fresh one”.