Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

First Drop

First Drop on australialaisten ystävysten, Matt Gantin ja John Retsasin, kunnianhimoinen viiniprojekti Etelä-Australian Barossa Valleyssa. First Drop on alusta lähtien tuonut avoimesti esille viinintuottajaelämän parhaita puolia ja ja tilan meininki näyttääkin päällepäin kadehdittavan rennolta. Pinnan alla piilee kuitenkin vahva ambitio terroir-vetoisten laatuviinien tuotannosta, jota ohjailee vakuuttava tietotaito ja tekninen osaaminen. Tästä kertonee muun muassa se, että Matt valittiin The Wine Societyn vuoden nuoreksi viinintekijäksi vuosina 2004 ja 2007.

Mattin ja Johnin ”Home of the Brave” -viinitalo on pyörinyt vuodesta 2004. Erilaisia lajikkeita sekoitellaan rohkeasti eikä perinteisen viinimaailman normien anneta rajoittaa luovuutta. Monet First Dropin käyttämistä rypälelajikkeista ovat eurooppalaista perua; Arneis, Nebbiolo, Trincadeira, Montepulciano, Barbera, Touriga Nacional, Tempranillo ja muut kulkevat käsi kädessä Chardonnayn ja Shirazin kanssa.

Mattin ja Johnin viineissä on aina reilusti rokkia mukana. Heidän visuaalinen näkemyksensä ilmentyy kokonaisuudessaan viinien etiketeissä: pullojen etiketit on usein tehty sarjakuvan muotoon kertoen kyseisen viinin sadonkorjuun tarinan. Tasting-videoiden taustalla soi räppi ja toisinaan jannut maistelevat viiniä suoraan pullon suusta. Kielenkäyttö voisi jonkun mielestä olla jopa roisia ja esimerkiksi ’booze’ -sanaa viljellään taajaan viineistä puhuttaessa. Näiden heppujen tapauksessa sisältö ratkaisee – ei tyyli!

”First Drop is about life, flavour and fun.”

First Drop

fdcol_38.jpg

First Drop on ystävysten, Matt ‘Gantos’ Gantin ja John ‘JR’ Retsasin, kunnianhimoinen viiniprojekti Etelä-Australian Barossa Valleyssa. First Drop on alusta lähtien tuonut avoimesti esille viinintuottajaelämän parhaita puolia ja ja tilan meininki näyttääkin päällepäin kadehdittavan rennolta. Pinnan alla piilee kuitenkin vahva ambitio terroir-vetoisten laatuviinien tuotannosta, jota ohjailee vakuuttava tietotaito ja tekninen osaaminen.

Englantilaisen Mattin polku viinin parissa alkoi jo vuonna 1995, jolloin hän matkusti Burgundiin ja Champagneen yhdessä viinifanaatikkoystävänsä kanssa. Innostus viineihin tarttui, sillä Matt lähti pian tekemään sadonkorjuuta Uuteen-Seelantiin oppiakseen mahdollisimman paljon uudesta kiinnostuksenkohteestaan. Sieltä matka jatkui Espanjan, Italia, Portugalin ja Yhdysvaltojen kautta Australiaan, jossa hänet valittiin vuonna 2004 The Wine Societyn vuoden nuoreksi viinintekijäksi. Tätä seurasi First Dropin vuonna 2007 saama tunnustus “Young Gun of Wine”.

Paljasjalkaisen australialaisen Johnin viinimissio sai alkunsa eteläaustralialaisessa perheessä, jossa eurooppalaisten vanhempien myötä oli tapana juoda viiniä jokaisella aterialla. Juotavat viinit olivat kotikutoisia ja tämänpäivän australialaisten viinien rinnalla vähintäänkin epäilyttäviä, mutta saivat Johnin rakkauden syttymään viiniä kohtaan. Pikkuhiljaa perheessä juodut viinit vaihtuivat paikallisten huipputuottajien pulloihin ja rakkaus hyvään viiniin ja ruokaan on säilynyt tähän päivään saakka

Mattin ja Johnin ”Home of the Brave” -viinitalo on pyörinyt vuodesta 2004. Erilaisia lajikkeita sekoitellaan rohkeasti eikä perinteisen viinimaailman normien anneta rajoittaa luovuutta. Monet First Dropin käyttämistä rypälelajikkeista ovat eurooppalaista perua; Arneis, Nebbiolo, Trincadeira, Montepulciano, Barbera, Touriga Nacional, Tempranillo ja muut kulkevat käsi kädessä Chardonnayn ja Shirazin kanssa. Nykyään kaveruksilla on myös ihan oikeat omat viininvalmistustilat, jotka löytyivät entisiltä Penfoldsin tiluksilta, Nuriootpasta.

Mattin ja Johnin viineissä on aina reilusti rokkia mukana. Heidän visuaalinen näkemyksensä ilmentyy kokonaisuudessaan viinien etiketeissä: pullojen etiketit on usein tehty sarjakuvan muotoon kertoen kyseisen viinin sadonkorjuun tarinan. Tasting-videoiden taustalla soi räppi ja rennot jannut maistelevat viiniä mielellään myös suoraan pullon suusta. Kielenkäyttö saattaa jonkun korvaan särähtää jokseenkin roisilta ja esimerkiksi ’booze’ -sanaa viljellään taajaan viineistä puhuttaessa. Näiden heppujen tapauksessa kuitenkin sisältö ratkaisee – ei tyyli!

”First Drop is about life, flavour and fun.”