Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Eric Texier

Eric Texier

Maanläheinestä ja kaikinpuolin vaatimatonta Eric Texieriä pidetään jokseenkin kulttituottajana sekä Ranskassa että maan ulkopuolella, vaikka hän onkin suurelle yleisölle vielä tuntematon hahmo. Texier on vasten omaa tahtoaan pitkälti natuviinituottajaksi profiloitunut viinintekijä, jonka viinit tulevat kolmelta eri tuotantoalueelta: Pohjois- ja Etelä-Rhônesta sekä Mâconnaisista.

Eri alueiden viinitarhat kattavat noin parinkymmenen hehtaarin pinta-alan. Kukin viini vinifioidaan omalla alueellaan, mutta ikääntyminen tapahtuu Ericin kotikellarilla. Texierin tuotantofilosofia on terroir-lähtöinen, mikä selittää viinien tunnistettavan persoonallisuuden. Viinintekijän puuttuminen luonnon käymisprosessiin pidetään minimaalisena läpi tuotantoprosessin, jotta viinit ilmentäisivät kasvuolosuhteitansa. Tuotantomenetelmät ovat läpikotaisin orgaanisia. Texierin filosofian mukaan viiniä ei tule pakottaa markkinoiden sanelemiin muotteihin, tärkeämpää kuin alati muuttuviin oikkuihin mukautuminen on tarjota viiniköynnöksille huolenpitoa ja tuoda viinin valmistusprosessiin näkemyksellisyyttä. Ericin viinejä voi kutsua tarhaviineiksi sanan varsinaisessa merkityksessä.

Viininvalmistuksessa Texier käyttää villihiivoja. Hän valitsee käymisastiat teräksen, betonin ja tammen väliltä riippuen rypäleen ja vuosikerran ominaisuuksista. Rikin lisääminen on minimoitu ja viiniejä käsitellään mahdollisimman vähän. Texierin viinien kypsytys tapahtuu perinteisissä tammitynnyrreissä (228 l) tai isoimmissa 450 litraa vetävissä tynnyreissä (demi-muids). Uuden tammen käyttöä on rajoitettu, jotta tammi ei peittäisi rypäleiden ominaispiirteitä ja viinien terroir -ominaisuudet pysyisivät mahdollisimman kirkkaina esillä.

Texier teki pitkän uran ydinvoimainsinöörinä, mutta päätti hypätä turvallisilta kiskoilta sivuraiteille. Hän opiskeli enologin tutkinnon ja ryhtyi négociant-viininvalmistajaksi. Aluksi Texier skauttasi kiinnostavimmat viinipalstat ympäri Rhônen, sitten hän sorttasi niiden joukosta kaikkein ahkerimmat viljelijät, jotka tuottivat terveitä ja konsentroituneita rypäleitä. Texier osti heiltä sadon ja valmisti viinin. Hiljalleen kokemuksen kartuttua kansainvälisen suitsutuksen kohteeksi noussut Texier hankki myös omia palstoja pohjoisen Brèzemen, Côte Rôtien ja Condrieun alueilta. Oppineena miehenä Texierillä pysyy myös kynä kädessä: hän kirjoittaa säännöllisesti luomuviljelystä muun muassa San Francisco Chronicleen.