Skip to content
VIK

VIK

Kun päättää tehdä yhden maailman parhaista viineistä, ei auta muu kuin laittaa kaikki peliin. Näin tekivät vuonna 2004 Alex ja Carrie Vik perustaessaan viinitilansa Rapel Valleyn pohjoisosaan, Cachapoalin laaksoon. Kahden vuoden maaperätutkimuksen jälkeen ensimmäiset viiniköynnökset päätettiin istuttaa Millahuen laaksoon, jonka nimi tarkoittaa chileläisellä natiivikielellä "kullan paikkaa". Laakso tarjoaa köynnösten kasvuympäristöksi monimuotoisia mikroilmastoja ja eri suuntiin avautuvia palstoja, jotka nauttivat rannikkotuulten viileydestä. Vuonna 2007 järjestetyn arkkitehtuurikilpailun tuloksena rakennettiin huipputeknologinen, ympäristöä kunnioittava, ja visuaalisesti näyttävä viinimö, jonka designista vastasi chileläinen arkkitehti Smiljan Radic. Vuorten ja laaksojen väliin kohonneet tilukset kunnioittavat ympäröivää maisemaa minimaalisuudellaan. Projekti valmistui vuonna 2014, jolloin avattiin myös tilan tastinghuone. Tilan uniikki design on huomioitu kansainvälisesti, sillä VIK valittiin juuri 4. sijalle World's Best Vineyards 2022 -palkintogaalassa.

VIKin tuotannossa on neljä eri punaviiniä sekä yksi rosee. Vuosi vuodelta köynnösten ikääntyessä ja adaptoituessa elinympäristöönsä, viinit ovat entistä moniulotteisempia ja pitkäikäisempiä. Tarhat kattavat tänä päivänä 327 hehtaaria ja jakautuvat 12 pieneen laaksoon. Yli 6000 maaperäanalyysin myötä rypälelajikkeet, kloonit ja juurakot on valikoitu optimaalisesti ilmaisemaan kunkin palstan luonnetta parhaalla mahdollisella tavalla. Hiekasta, savesta ja sorasta koostuvilla tarhoilla viljellään Cabernet Sauvignonia, Carmenèrea, Cabernet Francia, Merlota ja Syrah'ta. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin yöllä, jolloin ne saadaan korjattua mahdollisimman viileissä olosuhteissa. Pääviinintekijänä toimiva Christian Vallejo vastaa rypäleiden käymisestä niiden luonnollisella hiivakannalla, ja antaa viinien kypsyä uusien ja käytettyjen ranskalaisten tammitynnyreiden huomassa tarvittavan ajan. Tila on myös tuottanut amforoita omien tarhojensa savesta sekä tammitynnyreitä oman maa-alueensa tammipuista, ja näissä astioissa valmistuu ja kypsyy kokeellisia eriä viinejä.

Minimoidakseen ekologisen jalanjälkensä VIK kierrättää tarhoillaan käyttämänsä kasteluveden, vaalii 10 000 hehtaarin luonnonpuualuetta istuttamalla lisää puita negatiivisen hiilijalanjäljen säilyttämiseksi, tukee luonnon monimuotoisuutta mahdollistaakseen terveen elinympäristön useille villieläimille, sekä hyödyntäen aurinkoenergiaa ja luonnollista viilennystä viinitilan toiminnoissa. Tila saikin vastikään Certified Sustainable Wine of Chile -sertifikaatin.

VIKillä tiede, teknologia ja osaaminen luovat perustan, jonka moottorina toimii intohimo ja tuloksena syntyy taidetta.

https://www.vikwine.com/en/


Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hello, welcome to the world of wines!

The content of our online store is for adults only.

Restaurant customers, Remember to log in to the online store!

Search

Added to cart