Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Domaine Loew

Domaine Loew

loew-10 (1).jpg

Pohjois-Alsacen Westhoffenin kylä sijaitsee vajaat 30 kilometriä Strasbourgista länteen. Kylässä kasvaa yli 5000 kirsikkapuuta, mutta toki se tunnetaan myös viiniköynnösrivistöistään. Loewin suku on harjoittanut maataloutta alueella jo 1800-luvulta alkaen, ja vuodesta 1996 alkaen tilan viininvalmistuksen puikoissa on ollut vilpitön ja intohimoinen Etienne Loew yhdessä vaimonsa Carolinen kanssa. Valmistuttuaan enologiksi Dijonin yliopistossa Etienne sai 7 hehtaaria viinitarhoja isältään, ja vuosi vuodelta on kasvattanut tarha-alueitaan 12 hehtaariin. Etiennen unelma olisi olla täysin omavarainen maanviljelijä, jonka ei tarvitsisi koskaan astua jalallaankaan ruokakauppaan, mutta tällä hetkellä tilalla elelee viiniköynnösten lisäksi vain muutama kana. Ryhdyttyään viiininviljeljäksi Etienne alkoi samantien noudattaa luonnonmukaisia ja biodynaamisia viljelymenetelmiä tarhoillaan osoittaakseen mahdollisimman paljon kunnioitusta maalleen ja köynnöksilleen.

Etiennen ja Carolinen tarhoilla kasvaa useita alsacelaisia rypälelajikkeita. Kaikkien tarhojen rypäleet poimitaan käsin ja 80% tarhoista kasvaakin rinteillä, minkä vuoksi mekaaninen sadonkorjuu olisi mahdotonta. Päätös sadonkorjuun aloittamisesta tehdään tieteellisen tarkkuuden perusteella, sillä rypäleet kerätään vasta, kun niiden siemenet ovat muuttuneet ruskeiksi. Sekä Etiennen tarhatyöskentelyn että kellarityöskentelyn kulmakivinä ovatkin kärsivällisyys ja rauhallinen pitkäjänteisyys.