Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Domaine Loew

Domaine Loew

loew-10 (1).jpg

Pohjois-Alsacen keskiaikainen Westhoffenin kylä sijaitsee vajaat 30 kilometriä Strasbourgista länteen suuren metsikön vieressä. Kylässä kasvaa yli 5000 kirsikkapuuta, mutta toki se tunnetaan myös viiniköynnösrivistöistään. Loewin suku on harjoittanut maataloutta alueella jo 1700-luvulta alkaen, mutta Robert ja Yvonne Loew lopettivat viinintuotannon 1980-luvulla alkaen myydä tuottamiaan rypäleitä paikalliselle osuuskunnalle. Vuonna 1996 alkoi heidän vilpitön ja intohimoinen poikansa Etienne yhdessä vaimonsa Carolinen kanssa jälleen viininvalmistuksen tilalla, ja nyt heidät tunnetaan Pohjois-Alsacen parhaimpana tuottajana.

Valmistuttuaan enologiksi Dijonin yliopistosta Etienne sai isältään vajaan hehtaarin verran viiniköynnöksiä, ja myöhemmin otti haltuunsa myös perheen loput 9 hehtaaria. Vuosi vuodelta Etienne ja Caroline ovat istuttaneet lisää köynnöksiä varttaen niitä aiempien köynnöstensä pistokkaista ja tänä päivänä tilalla on 15 hehtaaria viinitarhoja. Etiennen unelma olisi olla täysin omavarainen maanviljelijä, jonka ei tarvitsisi koskaan astua jalallaankaan ruokakauppaan, mutta tällä hetkellä tilalla elelee viiniköynnösten lisäksi vain muutama kana, vuohi ja lammas. Ryhdyttyään viiininviljeljäksi Etienne alkoi samantien noudattaa luonnonmukaisia ja biodynaamisia viljelymenetelmiä osoittaakseen mahdollisimman paljon kunnioitusta maalleen ja köynnöksilleen, ja jättääkseen terveen elinympäristön teini-ikäisille tyttärilleen Mathildelle ja Margueritelle. Alsace onkin yksi johtavia viinialueita Ranskassa, mitä tulee luontoa kunnioittavaan viininviljelyyn, sillä biodynaamisia tuottajia on alueella tänä päivänä jopa 70. Loewin tilan viinit on sertifioitu sekä Demeterin että Biodyvinin mukaan.

Etiennen ja Carolinen tarhoilla kasvaa 7 eri alsacelaista rypälelajiketta. Viidessä eri kylässä sijaitsevilta tarhoilta löytyy kuutta eri maaperää ja köynnöksiä on myös kahdella eri Grand Cru -tarhalla, Altenberg de Bergbietenissa ja Engelbergissä. Kaikkien tarhojen rypäleet poimitaan käsin ja 80% tarhoista kasvaakin rinteillä, minkä vuoksi mekaaninen sadonkorjuu olisi mahdotonta. Sadonkorjuussa Carolinen ja Etiennen apuna on paikallisia poimijoita, joista vanhimmalla on jopa 30 vuoden kokemusta rypäleiden poimimisesta. Päätös sadonkorjuun aloittamisesta tehdään tieteellisen tarkkuuden perusteella, sillä rypäleet kerätään vasta, kun niiden siemenet ovat muuttuneet ruskeiksi ja niiden omenahappo on tasapainossa. Rypäleet valikoidaan tarkasti, jotta laatustandardit täyttyvät jokaisena satokautena. Vuonna 2014 tarhoilla teki tuhojaan Drosophila suzukii, vuoden 2015 kuuma ja kuiva kesä tuotti äärimmäisen pieniä ja konsentroituneita rypäleitä, vuoden 2016 sato oli pieni sateiden mukanaan tuomien viinitautien vuoksi ja vuosi 2017 oli jälleen kuuma ja kuiva. Ensimmäistä kertaa vuonna 2018 Etiennen tarhat tuottivat keskimäärin jopa 55-60hl/ha, joskin luku jää edelleen kauas Alsacen sallitusta maksimisatomäärästä 80hl/ha. Vuosikertaeroista johtuen tilan vuosituotanto vaihtelee 40 000-100 000 pullon välillä ja jakautuu jopa 25 eri cuvéen välille. Sekä Etiennen tarha- että kellarityöskentelyn kulmakivinä ovatkin kärsivällisyys ja rauhallinen pitkäjänteisyys, sillä luonnonilmiöiden edessä myös pitkä ja vankkarakenteinen viinintuottaja tuntee itsensä kovin pieneksi.

Etiennen viininvalmistuksen kulmakivenä on rypäleiden alkuperän ilmaiseminen. Viinit valmistuvat ilman lisättyjä hiivoja ja entsyymejä. Etienne ei koe pitkää sakkakypsytystä tai uuden tammen käyttöä mielekkäänä ja sallii viineissään mieluummin jäännössokeria kuin liian korkeita alkoholipitoisuuksia. Etienne kokee rypäleiden alkuperän tulevan välillä paremmin esille viineissä, jotka eivät ole käyneet täysin kuiviksi. Biodynaamisuutta noudatetaan paitsi poimiessa rypäleitä kukka- ja hedelmäpäivinä, myös viiniä lapottaessa ja pullotettaessa. Viinien etikettejä koristaa Bruderbachin erakko, joka muistuttaa Alsacen pitkästä viininviljelyn historiasta.