Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

New Page

Domaine Giacometti

domaine-giacometti-13.jpeg

Agriatesin autiomaa sijaitsee Castan historiallisella viininviljelyaluella Korsikan saaren pohjoisosassa, Patrimonion kaupungin länsipuolella. Alueella ei sijaitse juuri mitään muuta kuin yksi tie, sekä rujoa kuivaa ja tyhjää maata. Alueelle mielivän kannattaakin ottaa alleen nelivetoinen maastoauto. Castan ilmasto on välimerellinen, ja meren läheisyys tuo tarhoille mukanaan natriumia ja kloridia. Kuuma ja kuiva, Italian rannikolta puhaltava Libecciu-tuuli on päivittäinen ilmiö alueella, minkä ansiosta luonnonmukainen tuotanto tarhoilla on mahdollista. Vaikka Patrimonion alueen maaperä on pääasiassa kalkkikiveä ja savea, Castassa maaperä on graniittista, mikä tekee alueen viineistä elegantteja ja hienostuneita.

Domaine Giacometti sai alkunsa, kun Laurent Giacometti vuonna 1987 muutti alueelle, ja hankki yhdessä poikansa Christianin kanssa omistukseensa tarhoja, jotka oli istutettu jo vuonna 1966. Kymmenen vuotta myöhemmin viininviljely ja tuotanto siirtyi täysin Christianin harteille hänen vaimosa huolehtiessaa tuotannon hallintopuolesta. Vuodesta 2006 alkaen tilan tuotanto on entistä enemmän siirtynyt pariskunnan tyttären Sarahin vastuulle, ja hänen avuksensa kaksi vuotta myöhemmin ryhtyi myös hänen veljensä Simon.

35 hehtaarin viinitarhoilla viljellään Nielluccioa, Sciacarelloa, Vermentinoa, Garnachaa ja Syrahta. Giacomettin viinitila toimii puhtaasti luonnonmukaisin periaattein ja koko tuotanto on luomusertifioitua. Tarhoilla työskennellään mekaanisesti eikä niillä käytetä mitään kemikaaleja. Kaikki rypäleet poimitaan käsin ja viinit käyvät niiden luonnonmukaisella hiivakannalla. Jokainen tarha vinifioidaan erikseen, jotta terroirin vaikutus rypäleisiin ja niiden myötä viineihin ymmärretään mahdollisimman hyvin.