Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Domaine de Valmengaux

Domaine de Valmengaux

Näyttökuva 2017-3-7 kello 17.48.21.png

Domaine de Valmengaux’n perustivat paljasjalkaiset bordeaux'laiset Béatrice ja Vincent Rapin. Valmengaux on pieni kahta viiniä tuottava perhetila, jolla on palstoja Fronsacin pohjoispuolella Bordeaux’n appellaation alueella sekä Saint-Emilionissa. Tila on toiminut luonnonmukaisin menetelmin vuodesta 2004, ja viinit sertifioitiin luomutuotantoon vuonna 2012.

Vincent toimi ennen viiniuraansa jazz-basistina ja hän on suositun Tous en Scène -musiikkikoulun perustaja. Beatrice työskenteli sisustusarkkitehtinä. Vuonna 1998 pariskunta asettui Saint Emilioniin ja opetteli viininteon alusta asti Ferrand L’artiguen perhetilalla. Vuonna 2000 pariskunta osti kaksi hehtaaria viinipalstoja ja Valmengaux näki päivänvalon. Tilan nimi kantaa pariskunnan lasten, VALentinin, CleMENtinen ja MarGAUX'n nimien kirjaimia.

Vuonna 2007 Ferrand Lartiguen tila myytiin ja Rapinien pariskunta osti 1,2 hehtaarin Dame de Onze Heuresin palstan, joka kuuluu arvokkaaseen Saint Emilion Grand Cruhun. Palstan maaperä on hiekkaisaa savimaata. 85% palstan köynnöksistä on Merlotia, 10% Cabernet francia ja 5% Cabernet sauvignonia. Köynnökset ovat arviolta 40-vuotiaita. Dame de Onze Heures tarkoittaa sarjatähdikkiä (kukka) ja kääntyy suomeksi ”kello yhdentoista nainen”. Nimi viittaa siihen, että palstoilta löytyvän kukan terälehdet aukeavat kello 11.

Vuonna 2017 Rapinin pariskunta päätti keskittää voimavaransa Dame de Onze Heuresin ja möi Valmengaux’n tilan Valérie ja David Vallet’lle. Viinitilan pyörittämisen ohessa Valérie työskentelee edelleen HR-puolella, kun taas 20 vuotta IT-alalla työskennellyt David keskittyy nykyisin tilan viinien valmistukseen ja luonnonläheisempään elämäntapaan.

Valmengaux’lla on yhteensä 4 hehtaaria viinitarhoja. Tilan nimikkoviinin Valmengaux’n rypäleet saadaan Véracin kaupungista, Fronsacin pohjoispuolelta. Tarhojen maaperä koostuu savesta ja kalkkikivestä. Tarhoilla kasvatetaan 90% Merlotia ja 10% Cabernet Francia sekä Cabernet Sauvignonia, ja tarhojen köynnökset ovat 30-70-vuotiaita.

Viinitarhoilla työskennellään hyvin pitkälti manuaalisesti. Viininvalmistuksessa käytetään villihiivoja ja viinit kypsytetään barriqueissa sekä suuremmissa foudre-tynnyreissä. Béatricen ja Vincetin apuna työskentelee konsultoiva enologi Thierry Jouan.