Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Domaine de l'Enclos

Domaine de l’Enclos 

delenclos-1.jpg

Domaine de l’Enclos on veljesten Romain ja Damien Bouchardin viinitila Chablissa. Jo nuorina poikina he työskentelivät isänsä apuna tämän viinimössä, ja vuonna 2005 ostettuaan 3.38 hehtaarin kokoisen Domaine de la Grande Chaumen, he alkoivat tuottaa omia sertifioituja luomuviinejään isänsä ison ja modernin viinimön pienessä nurkassa. 10 vuotta myöhemmin Pascal Bouchard päätti myydä liiketoimintansa, joten pojat joutuivat tilanpuutteen vuoksi pitämään kahden vuoden tauon viininvalmistuksesta. 25 hehtaarin alueen kattavat viinitarhat siirtyivät isältä pojille, jotka alkoivat muuttaa niitä luomutuotantoon. He ostivat historiallisen Pontignyn luostarin munkkien entisen kodin Chablis’n keskustasta ja alkoivat rakentaa sinne omannäköistään unelmiensa kellaria. Vuosikerta 2016 oli ensimmäinen, mikä valmistui uusissa tiloissa. Nyt tilan 29 hehtaarista huolehtii 12-henkinen tiimi vuoden ympäri, ja toimenpiteitä tehdään sekä käsin että mekaanisin menetelmin. Tarhoilla käytetään ainoastaan luomulannoitteita ja luonnollisen kasvuston annetaan kukoistaa köynnösrivien välissä. Köynnösten keski-ikä on noin 30 vuotta, joskin vanhimmat köynnökset ovat yli 50-vuotiaita.

Viinikellarissa yhdistyvät perinteisen viininvalmistuksen periaatteet ja edistyneet, modernit energiansäästötavat. Painovoimaa hyödynnetään viinin liikuttamisessa ja lämpötilaa kontrolloidaan lämpöpumpuilla ja tehokkailla sementtieristyksillä. Viinejä ei koskaan chaptalisoida ja sekä alkoholikäyminen että malolaktinen käyminen tapahtuvat luonnollisten hiivojen ja bakteerikantojen avulla. Rikkidioksidia lisätään äärimmäisen kohtuullisesti puristuksen jälkeen ja pullotuksen yhteydessä. Viinit kypsyvät sekä terästankeissa että eri-ikäisissä ranskalaisissa tammitynnyreissä, eikä niitä kylmästabiloida, vaan ainoastaan suodatetaan kevyesti.