Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Domaine de la Soufrandière

 Domaine de la Soufrandière

bret-brothers-4.jpg

Domaine de la Soufrandièren tila sijaitsee Burgundin eteläosissa, Maconnais’n alueella Vinzellesin kylässä. Bretin veljesten, Jean-Guillaumen ja Jean-Philippen pyörittämä tila on alkujaan heidän isoisänsä vuonna 1947 perheelleen hankkima, ja koostuu kolmen eri tarhan alueelle jakautuvasta 5,55 hehtaarista Chardonnay-köynnöksiä. Näiden tarhojen viiniköynnösten iät vaihtelevat 33 ja 80 ikävuoden välillä ja suuntaavat kaikki suotuisasti itään ja kaakkoon vastaanottaakseen aamuauringon säteet. Vuoteen 1998 saakka tarhojen rypäleet myytiin Vinzellesin osuuskunnalle, kunnes Jean-Philippe ja Jean-Guillaume saivat viiniopintonsa valmiiksi unelmanaan alkaa tuottaa hienostuneita viinejä Etelä-Burgundissa. Vuonna 2000 veljekset tuottivat ensimmäisen omista rypäleistään tilallaan valmistaman ja pullottaman viinin, ja samana vuonna alkoi tarhojen työstäminen luonnonmukaisin ja biodynaamisin menetelmin. Vuodesta 2006 alkaen tarhat on sertifioitu biodynaamiseen viinintuotantoon ja niiden luonnollinen satomäärä pidetään alhaisena köynnösten tuottaessa noin 40hl/ha. Tarhoilla työskennellään kuukalenterin mukaan ja maaperän biodiversiteettiä rikastetaan biodynaamisten preparaattien avulla. Vuodesta 2008 alkaen 1 hehtaarin kokoista tarha-aluetta on työstetty hevosen kanssa ja muuten tarhatyöskentely tehdään veljesten ja heidän 4 työntekijänsä voimin. Veljesten mukaan viininviljelyssä ja viininvalmistuksessa on ennen kaikkea kyse kaiken elävän kunnioittamisesta, terroirin rakastamisesta ja kunkin viinin alkuperän esiintuomisesta.

Vuonna 2016 veljekset saivat mahdollisuuden hankkia itselleen 5 hehtaarin verran lisää luomusertifioituja viinitarhoja Saint-Véranista sekä Pouilly-Fuissésta, joita ollaan parhaillaan muokkaamassa biodynaamiseen viinintuotantoon.

Viininvalmistus tapahtuu tilalla äärimmäisen luonnollisin menetelmin. Kaikki rypäleet poimitaan käsin, murkastaan ja puristetaan hellästi 3 tunnin ajan. Luonnollisen kirkastumisen jälkeen viini käy spontaanisti rypäleiden luonnollisen hiivakannan avulla 6-18-vuotiaissa burgundilaisissa tammitynnyreissä tai isoissa teräsastioissa palstasta riippuen. Viinejä ei koskaan chaptalisoida eikä niihin lisätä happoja. Kypsytys sakan päällä kestää 11-17 kuukauden ajan cuvéesta riippuen. Vaikka biodynaaminen Demeter-sertifikaatti sallisi jopa 90mg/l rikkidioksidin käytön, käyttävät Bretin veljekset vain noin 40-70mg/l rikkidioksidia. Kaikki pullot suljetaan luonnonkorkeilla.

Omien tarhojen ja niiden rypäleiden hyödyntämisen lisäksi veljekset perustivat elokuussa 2001 Bret Brothersin, joka ostaa vanhojen 30-80-vuotiaiden köynnösten tuottamia rypäleitä Mâconnais’n parhaimmilta palstoilta. Myös nämä rypäleet poimitaan käsin Soufrandièren tiimin voimin ja tuotetaan viineiksi seuraten samanlaista huolenpitoa, intohimoa ja filosofiaa kuin millä Soufrandièren viinit valmistuvat. Mikronegociant Bret Brothersin kokonaistuotanto on tänä päivänä noin 55 000 pulloa, mitkä saadaan 10 hehtaarin alueelta koostuen noin 20 eri cuvéesta. Vuodesta 2018 alkaen myös kaikki Bret Brothersin viinien tuotannossa käytettävät rypäleet ovat luomusertifioituja, koostuen 80% ostetuista ja 20% omien tarhojen rypäleistä.