Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Domaine Bonnardot

Domaine Bonnardot

Bonnardot_1.jpg

Burgundi vai Bourgogne? Oikeastaan ihan sama. Kun puhutaan yhdestä maailman arvostetuimmasta viinialueesta, ei terminologialla ole mitään merkitystä. 

Jos jossakin, niin Ranskan Bourgognessa, viinitekoa leimaavat klassisuus ja perinteet. Useimmat viinitalot ovat olleet saman perheen omistuksessa satoja vuosia ja viinitekijän ammatti on periytynyt sukupolvelta toiselle. Tällainen on myös vuonna 1470 perustettu Domaine Bonnardot. Tällä hetkellä  viinintekijänä toimii Ludovic Bonnardot, joka alkoi harjoittelemaan viinintekoa isoisänsä vanhan palstan rypäleillä jo teinikäisenä.

Varsinaisesti Ludovic otti veljiensä Emilienin ja Antoinen kanssa tilan ohjat käsiinsä vuonna 2005 saatuaan enologian opintonsa päätökseen. Ludovic on tuonut klassiseen viinitaloon uusia, luonnonmukaisuutta suosivia tuulia: talon kaikkia tarhoja viljellään nykyään luomumenetelmin. Viineihin ei myöskään lisätä rikkiä. ”Näin voin juoda enemmän viiniä saamatta päänsärkyä!”, Ludovic selittää ratkaisuaan.

Tarhoja Bonnardotilla on Haute Côte de Beaunen, Santenayn, Chassagne Montrachet’n, Puligny-Montrachet’n sekä Pommardin jan Marangesin alueilla.

Chardonnay ja Pinot Noir –köynnösten lisäksi Bonnardot viljelee mustaherukoita, parsaa ja viljaa. Huippuviinit syntyvät vain kovalla työllä, joka alkaa varhain, jo tammikuussa, jolloin  köynnökset karsitaan. Tämän jälkeen, hyvissä ajoin ennen kevään saapumista, maa lannoitetaan kasvi- ja eläinperäisellä kompostilla.

Työ tarhoilla jatkuu koko kasvukauden ajan. Ennen sadonkorjuuta köynnöksiä hoidetaan uupumattomasti käsityönä niitä karsimalla, harventamalla, leikkaamalla ja tukemalla. Ahkerointi huipentuu syksyn sadonkorjuuseen, jolloin työ on vieläkin intensiivisempää. Terttuja tarkkkailaan päivittäin, jotta ne saataisiin korjattua ja toimitettua tilalle silloin, kun rypäleiden kypsyys on ihanteellisin viinintekoon. 

Kun käsinpoimitut rypäletertut saapuvat tilalle, ne lajitellaan käsin. Mehu puristetaan hitaasti ja hellävaroen. Chardonnay -valkoviinien käyminen tapahtuu tammitynnyreissä ja ennen pullotusta niiden annetaan kehittyä 12-18 kuukautta. Punaviineihin käytettävien Pinot Noir –rypäleiden annetaan ensin uuttua isoissa tammisammioissa 20-30 päivää. Puristamisen jälkeen rypälemehu siirretään tammitynnyreihin kypsymään 12-18 kuukaudeksi.

Viinit valmistetaan täysin luonnollisin menetelmin. Teollisia hiivoja, entsyymejä tai muita kemiallisia apuaineita ei käytetä. Viinejä ei myöskään suodateta ennen pullottamista. Siksi niissä saattaa olla hieman sakkaa, mutta näin makuominaisuudet säilyvät hienoimmillaan. Lopputuloksena on elegantteja viinejä, jotka jokaisella siemauksella muistuttavat  Bourgonen alueen ainutlaatuisesta viiniperinteestä. Niin, ja viininystävän kannattaa varmasti myös maistella tilalla valmistettuja omena ja mustaviinimarjamehuja.