Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

De Moor Eng

Patikointi de Moorin pariskunnan Chablis-tarhoilla pistää epäilemään, että palstojen rypäleistä on mahdollista valmistaa erinomaista viiniä. Epäilys osoittautuu myöhemmin oikeaksi. Toisinaan huipputuottajien löytäminen on näin helppoa!

Luonnonkauniita köynnösrivejä rytmittävät siellä täällä kasvavat pensaat, puut ja monenkirjava aluskasvillisuus. Tarhat tuntuvat eläväisiltä, minkä juttutuokio tilan omistavan Olivier de Moorin kanssa vahvistaa: villisiat kuulemma arvostavat hyvää liiaksikin, ne popsivat mieluummin de Moorien rypäleitä kuin naapuruston teollisten tuottajien rypäleitä. De Moorit ovat työskennelleet sertifioidusti orgaanisesti vuodesta 2005 ja edustavat siten Chablisin alueella harvinaisuutta.

De Moorit sanovat itse tekevänsä chablista tavalla, jolla alueen viinit alkuperäisesti tehtiin. Tämä tarkoittaa, ettei chablisille tyypilliseen neutraaliin makumaailmaan sorruta. Sen sijaan laseissa on kypsän hedelmäistä, jäntevää ja yllättävän täyteläistä viiniä, Chablisin uutta aaltoa, josta tullaan vielä puhumaan.

Mainittakoon vielä sivumennen, että Olivier piirtää itse etikettinsä. Miehestä piti tulla kuvataiteilija, mutta koska hän epäili tien johtavan nälkäkuolemaan, hän ryhtyi valmistamaan vaimonsa Alicen kanssa viiniä. Näin ollen jano ei ainakaan pääse yllättämään.

De Moor

Walking in de Moor’s Chablis vineyards makes one suspect that it is possible to produce outstanding wines from these vines. The suspicion proves to be correct later. Occasionally finding a top producer is this easy!

The naturally beautiful rows of vines are punctuated by the occasional bushes, trees and underbrush.  The vineyards seem alive with nature, and this is confirmed by a brief chat with the owner Olivier de Moor: wild boars appreciate their grapes a bit too much and prefer them over the industrially produced grapes of their neighbours. De Moor’s production has been certified organic since 2005, which is rare in Chablis.

De Moors claim to make Chablis in the way that wines in the area used to be made. This means that they won’t cave into making neutral wine. Instead ripe, vigorous fruit with surprising body is what you’ll find in the glass. This is the new wave of Chablis that you will definitely hear about.

We should mention offhand that Olivier draws the labels himself. He was supposed to have become an artist but he feared death by starvation so instead began to make wine with his wife Alice. At least they’ll never be thirsty.

Limited availability, please contact us for further details.