Seppeltsfield
Barossa Valleyn länsiosassa sijaitseva Seppeltsfieldin viinitila jakaa maiseman yhdessä kumpuilevien viljapeltojen kanssa. Greenockin ja Maranangan alueilla tila viljelee köynnöksiä, joista huomattava osa on kasvattanut juuriaan syvälle maan uumeniin jo vuosikymmenten ajan. Yli 2000 kanariantaatelin reunustama tie johtaa tilalle, joka on Seppeltin perheen alkutaipaleesta lähtien tunnettu erittäin mieleenpainuvasta ja lämpimästä vieraanvaraisuudestaan.
Joseph Seppelt ja vanhin poikansa Benno perustivat Seppeltsfieldin tilan vuonna 1851, visionaan luoda jotakin pysyvää ja arvokasta alueella. Joseph aloitti rakentaa tilaansa ja kivikellariaan vuonna 1866, ja kahdentoista vuoden päästä isänsä menehdyttyä Benno sai kivisen kellarin rakennustyöt valmiiksi. Pysyvyydestä ja jatkuvuudesta viestii vuonna 1878 tammitynnyreihin kypsymään laitettu Tawny, jota Benno kielsi pullottamasta 100 vuoteen. Yhä edelleen tila tarkoituksellisesti unohtaa viinitynnyrillisiä kellareihinsa tulevien sukupolvien löydettäväksi, ja kellareissa onkin tynnyreitä jokaikiseltä vuodelta 1878 alkaen tähän päivään asti. Tila tunnetaan maailman vanhimmasta katkeamattomasta sarjasta vuosikertaviinejä nimeltään Centennial Collection, ja yhä se julkaisee vuosittain 100-vuotiaan vuosikertaviinin.
Vuonna 1888 alettiin valmistaa painovoimaan luottavia viininvalmistustiloja, jotka mukailevat kumpuilevaa maastoa terassoidusti. Näinollen tuotantoprosessi seuraa luonnollista flowta rypäleiden vastaanotosta viinien kypsytykseen saakka. Tänä päivänä lähes jokainen viinitila pyrkii painovoiman käyttöön tuotantoprosessissaan, mutta 1800-luvun lopulla Seppeltsfield oli ajattelussaan ehdottomasti muita edellä ja näin ollen esimerkki alueen muille tuottajille. Viininvalmistustilojen vierellä kasvaa terassoitu tarha, jonka vanhimmat Grenache-köynnökset on istutettu vuonna 1855.
Seppeltsfieldin tarhoilla kasvaa Barossan perinteisiä lajikkeita, Shiraz'ta, Grenachea ja Cabernet Sauvignonia. Lisäksi tila viljelee pienissä määrin Touriga Nacionalia sekä Palominoa. Osa tarha-alueista yltää tänä päivänä myös Eden Valleyn puolelle, missä maaperä koostuu kvartsista ja liuskekivestä, ja rinteiden köynnösrivit on terassoitu. Eden Valleyssa Seppeltsfield keskittyy puskaköynnöksinä kasvavaan Grenacheen tarhojen ollessa iältään 60-80-vuotiaita. Osa köynnösten tuottamista rypäleistä käytetään edelleen väkevöidyn punaviinin, tawnyn, valmistukseen, mutta osa tuottaa myös kuivaa punaviiniä.
Seppeltin perhe jatkoi tilan pyörittämistä aina vuoteen 1985 saakka. 22 vuoden ajan tila vaihtoi omistajuuttaan eri yhtiöltä toiselle, mutta vuonna 2007 tilan osti itselleen Warren Randall, Barossan vaikuttava viininviljelijä ja -tekijä, joka oli ollut 1980-luvulla töissä Seppeltin perheen tilalla. Warren kokee jatkavansa omalla työllään entisten työnantajiensa, Seppeltin perheen perintöä osana paikallista yhteisöä. Tilan pääviinintekijänä on vuodesta 2009 alkaen toiminut Fiona Donald, joka ennen Seppeltsfieldiä työskenteli useilla tunnetuilla australialaisilla viinitiloilla, kuten Hardyllä ja Penfoldsilla.
Seppeltsfieldin brändin alla tuotetaan tänä päivänä viiniä tilan 30 hehtaarilta, joiden vuotuinen tuotantomäärä on 120 000 pulloa.
https://seppeltsfield.com.au/
Tule mukaan luomaan parempaa viinikulttuuria
Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.
Liity Viinitien Grand Crew -yhteisöön ja olet mukana tekemässä parempaa viinikulttuuria.
Shopify-verkkokaupat © 2024, Viinitie Oy