Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Claude Riffault

Claude Riffault

vendange3.jpg

Sancerren viinialue sijaitsee Loire-joen vasemmalla puolella, noin 200 kilometriä Pariisista etelään. Koko alue kattaa noin 3 000 hehtaaria viinitarhoja, joista 80% on omistettu Sauvignon Blancin ja loput 20% Pinot Noirin viljelyyn. Sancerren kaupungin pohjoispuolella sijaitsevassa Maison Sallén pikkukylässä Sury-en-Vauxin kaupungin alueella sijaitsee Claude Riffault’n viinitalo, jota tänä päivänä pyörittää neljännen sukupolven viininviljelijä, Clauden poika Stéphane Riffault. Stéphanen ja hänen vaimonsa Bénédicten viinitarhat ovat orgaanisesti ja biodynaamisesti sertifioituja kattaen yhteensä 15.3 hehtaaria. Sauvignon Blanc kattaa 13 hehtaaria tarhoista, kun lopuilla 2.3 hehtaarilla viljellään Pinot Noiria.

Tarhoja hoidetaan käsityönä seuraten kuun kiertokulkua muun muassa maata kynnettäessä. Köynnösten satomääriä rajoitetaan vuosittaisella leikkauksella erittäin ankarasti, joskin pohjoisena alueena myös luonto pitää useina vuosina huolen siitä, etteivät satomäärät pääse kovin korkeiksi. Tarhoilla ei käytetä kemiallisia aineita ja toisin kuin alueella yleisesti, Bénédicten johdolla sadonkorjuu tehdään kokonaisuudessaan käsin. 4 eri kaupungin alueella sijaitsevien 8 eri tarhan ja 33 eri palstan rypäleet vinifioidaan erillään, sillä tarhojen maaperä on erittäin monimuotoinen ja vaihteleva, koostuen Kimmeridgen kalkkikivestä, silexistä sekä kalkkipitoisesta savesta. Rypäleet sortteerataan tarkasti niiden saapuessa tilalle, ennen kuin ne murskataan ja puristetaan.

Kaikki viinit käyvät spontaanisti ilman lisättyjä hiivoja, eikä valkoviinien malolaktista käymistä anneta tapahtua. Kellareissa käytetään erikokoisia tammitynnyreitä, isoja 2000-3500-litraisia tammiastioita sekä sementtiastioita kunkin viinin alkuperän esiintuomiseksi parhaalla mahdollisella tavalla. Viinejä ei suodateta ennen niiden pullottamista tilalla.

Stéphanen kädenjäljessä näkyy hänen opiskelu- ja työskentelytaustansa Burgundissa muun muassa Olivier Leflaiven opissa. Stéphanen veli työskentelee tällä hetkellä suositun Burgundi-tuottaja Etienne Sauzet’n tilalla. Vaikka useat Stéphanen ja Bénédicten tarhoista viettävät etelään, kaikkia tilan viinejä kannattelee uskomattoman teräväpiirteinen hapokkuus, joka tekee viineistä erittäin pitkäikäisiä.